Bitcoin

Vraag naar Bitcoin van particuliere beleggers zal verdubbelen

Nieuwe gegevens tonen aan dat de accumulatie van Bitcoin door particuliere beleggers blijft stijgen. Ondanks de economische neergang en de toenemende interesse van institutionele beleggers.


Interesse van particuliere beleggers in Bitcoin stijgt

Uit het laatste onderzoek van de ZUBR, dat op 29 juni is gepubliceerd, blijkt dat steeds meer particuliere beleggers de cryptomarkt instappen. Dit gegeven komt boven op het verhaal dat institutionele beleggers ook steeds meer interesse hebben in cryptocurrencies. Bedrijven als Grayscale en Square kopen namelijk enorme aantallen Bitcoins op.

De Bitcoin liet de laatste tijd een hoeveelheid aan bullish factoren zien. Waaronder een recordgroei in het aantal Bitcoin whales. Daarnaast kende het een nieuwe recordhoogte in het aantal Bitcoin wallet-adressen.

Daarmee bereikte de Bitcoin onlangs haar derde beste prestaties in het tweede kwartaal en dat laat zien dat de Bitcoin een opmerkelijke groei kent onder investeerders.

Ook werkt ontdekt door Chainalysis dat in april 2020 het aantal wallet adressen met 1 tot 10 Bitcoin boven de 500.000 waren gestegen. Deze adressen groeien nog steeds elke maand sinds het begin van de bearmarkt van 2018. Dit was nadat de prijs van Bitcoin zijn hoogtepunt had bereikt. Volgens ZUBR:

Groei van Bitcoin adressen – Bron: Chainalysis

“Tegen de tijd dat de volgende Bitcoin halving in 2024 plaatsvindt, kan de detailhandel mogelijk meer dan 50% van de fysieke voorraad consumeren.”


Institutionele beleggers drukken particuliere beleggers niet uit de markt

In 2020 is er veel discussie geweest over de correlatie tussen aandelenmarkten en de Bitcoin. Dit werkt aangewakkerd door de scherpe koersdaling in maart, die veroorzaakt werd door het coronavirus.

Doorgaans zou een scherpe waardedaling, zoals de prijsdaling van 50% van de Bitcoin op 13 maart, de vraag doen dalen. Maar gegevens van ZUBR laten het tegenovergestelde zien.

Zelfs toen de Bitcoin prijs op Black Thursday met meer dan 50% daalde, bleef de vraag van particuliere beleggers sterk. Er was verder geen waarneembare daling van het aantal Bitcoin dat in wallet adressen van particuliere beleggers werd bewaard.

Het is moeilijk om de toekomstige prijsontwikkeling van Bitcoin te voorspellen. Echter is het duidelijk dat particuliere beleggers niet uit de sector worden gedrukt door de instroom van institutionele fondsen.

Als de voorspellingen van ZUBR en Chainalysis tot stand komen, zullen kleinere investeerders tegen 2024 een grotere rol gaan spelen in het Bitcoin netwerk en in de waarde dynamiek van de Bitcoin.

 

Bitcoin nieuws

Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?