crypto betalen
Blockchain

Vraag naar crypto als betaalmethode drastisch afgenomen

JPMorgan, de wereldwijde zakenbank, heeft gemeld dat de vraag naar crypto als betaalmethode drastisch is afgenomen.

Crypto steeds populairder bij games en Metaverse

Toch weet crypto steeds meer populariteit te winnen in andere gebieden, zoals de gamingsector en de Metaverse. Dit maakte het hoofd van betalingen voor de ‘Corporate & Investement Bank’-divisie van JPMorgan, Takis Georgakopoulos. Hij voegde hier het volgende aan toe:

Wij zagen in eerste instantie veel vraag naar onze klanten, tot ongeveer een half jaar geleden. Nu zien wij heel weinig vraag.

Klanten van de bank hoeven echter niet te vrezen dat crypto weg gaat bij de bank, want Georgakopoulos heeft bevestigt dat JPMorgan ondersteuning blijft geven. Hij ziet ook veel kansen in de gamingsector en in de Metaverse, wat de populariteit van crypto eventueel aanzienlijk kan laten stijgen.

Het is benoemingswaardig dat crypto als betaalmethode niet wereldwijd minder gebruikt wordt. In diverse regio’s neemt de populariteit ervan juist toe. De conclusie is dan ook gebaseerd op wat de bank bij zichzelf ziet gebeuren.

Een ander onderzoek dat uitgevoerd is door Bank of America toonde namelijk juist een groeiende interesse in het gebruik van crypto als betaalmethode. Zo gaven in hun onderzoek “39% van de respondenten gaven aan crypto/digitale activa te gebruiken als betaalmethode om respectievelijk online of persoonlijke aankopen te doen, beschreef de bank. Bovendien toonden ongeveer 50% van de respondenten interesse in het gebruik van crypto/digitale activa om respectievelijk online of persoonlijke aankopen te doen.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?