Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Waarom blijft de Dogecoin prijs dalen?

Eén van de meest populaire crypto’s tijdens de laatste bull run is de afgelopen maand met meer dan 36% gedaald.


Dogecoin daalt verder

Sinds Dogecoin in mei een recordhoogte van $0,73 bereikte, heeft het meer dan 70% van zijn waarde verloren. Alleen al in de afgelopen maand is het met meer dan 36% gedaald.

De razendsnelle opkomst van Dogecoin werd veroorzaakt door de oprichter van Tesla en SpaceX, genaamd Elon Musk. Naast dat hij veel memes verstuurde op twitter over DOGE en in een comedieshow zat waar hij de munt promootte probeert hij de munt ook echt te verbeteren.

De rally van Dogecoin heeft de cryptowereld laten zien dat Elon Musk de macht heeft om de cryptomarkt te beheersen. Echter, sinds de Bitcoin prijs is gecrasht is het zelfs de CEO van Tesla niet meer gelukt DOGE in een uptrend te krijgen. De populaire meme coin is de afgelopen 24 uur met meer dan 5% gedaald. De afgelopen week zelfs 14,8% en de afgelopen maand maar liefst 36%.

DOGE 1D grafiek – Bron: Tradingview

Wat is er aan de hand met de cryptomarkt?

De gehele cryptomarkt heeft het de laatste tijd moeilijk. De Bitcoin prijs is in de afgelopen 3 maanden met 43% gedaald. Altcoins kregen het zelfs nog zwaarder te verduren. Zo verloor Ethereum, de grootste altcoin ter wereld, 48% van zijn waarde. De XRP koers daalde zelfs met 56%. Dogecoin spant echter de kroon de memecoin verloor in de afgelopen 3 maanden meer dan 67% van zijn waarde.

Een van de belangrijkste drijfveren achter de neerwaartse trend lijkt het strenge toezicht door wet en regelgevers te zijn. Denk bijvoorbeeld aan het miner-verbod vanuit China, de problemen die Binance heeft in Engeland en de Kaaimaneilanden en TikTok die influencers verbied om crypto projecten te promoten.

De vraag die investeerders zichzelf nu stellen is of het noodzakelijke regulering is of een aanval van de gevestigde macht om de cryptowereld af te zwakken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App:

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten