Chainlink, LINK
Altcoin, Ripple

Waarom Chainlink de Belangrijkste Rivaal van Ripple Dreigt te Worden

Als het aan crypto analist Dan The Man ligt zou Chainlink (LINK) zomaar eens een geduchte concurrent van Ripple (XRP) kunnen worden. Chainlink, een prominente oracle provider, is namelijk een samenwerking aangegaan met SWIFT.

SWIFT Voltooit Succesvolle Blockchain-Interoperabiliteitstests

SWIFT, de afkorting van Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, functioneert als een wereldwijd communicatienetwerk dat met name het internationale betalingsverkeer tussen banken en financiële instellingen stroomlijnt via gestandaardiseerde berichtformaten.

Het bedrijf heeft onlangs bekendgemaakt dat het met succes een reeks proeven voor blockchain-interoperabiliteit heeft voltooid. Deze tests werden uitgevoerd in samenwerking met prominente financiële instellingen zoals Citi, BNP Paribas en BNY Mellon, en maakten gebruik van Sepolia, een gerenommeerd testnet voor Ethereum (ETH).

Tom Zschach, de Chief Innovation Officer van SWIFT, onderstreepte dat de positieve uitkomsten van deze tests aangeven dat SWIFT de capaciteit heeft om als een centrale hub te fungeren voor meerdere blockchain-netwerken. Dit zou een significante impuls kunnen geven aan de verdere ontwikkeling van tokenisatie binnen de financiële sector.

Gemiste kans voor Ripple?

Volgens Dan stond Ripple vijandig tegenover SWIFT, met als doel het te vervangen in plaats van samen te werken. Mogelijk een kostbare fout aangezien het berichtennetwerk al een toonaangevende aanbieder is op het gebied grensoverschrijdende betalingen. Met Chainlink wordt het platform alleen maar sterker. De proeven richtten zich op het koppelen van traditionele financiële activa met blockchain-netwerken middels tokenisatie, een proces dat recent aan populariteit heeft gewonnen.

Hoewel Ripple heeft gefaald om de samenwerking met SWIFT aan te gaan staan er voor het bedrijf wel andere opmerkelijke collaberaties in het verschiet. Veel centrale banken over de hele wereld overwegen om met behulp van de technologie van Ripple central bank digital currencies (CBDC’s) te bouwen

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Chainlink of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Ripple CEO waarschuwt: ‘Amerikaanse actie tegen Tether kan grote crypto-crisis teweegbrengen’
Goed nieuws voor Ripple: Japanse crypto exchange wordt XRP Ledger validator
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete