japan-crypto
Nieuws, Trending

Waarom crypto binnenkort Japan overneemt

De populariteit van crypto’s stijgt explosief onder de Japanse bevolking. Dit blijkt uit resultaten die vrijgegeven zijn door de Financial Services Agency’s (FSA). 

Japanners stellen steeds meer vragen over Cryptocurrency

Volgens de FSA stelt de Japanse consument in de eerste 3 maanden van 2018 zeer veel vragen over cryptocurrency. De cijfers van de financiële regulator onthullen dat er drie keer zoveel vragen zijn gesteld dan in het kwartaal ervoor. Uit de cijfers blijkt dat er in kwartaal 1 van 2018 in totaal 3559 vragen zijn gesteld over crypto’s. In het laatste kwartaal van 2017 werden er nog slechts 1141 vragen gesteld. Deze groei (3x zoveel) geeft de explosieve populariteit stijging van cryptocurrencies duidelijk weer. 36 procent van de vragen die gesteld werden, waren algemene vragen rondom crypto. Een andere 29 procent van de vragen hadden betrekking op de administratie en regulering van cryptocurrency.

Steeds meer Japanners zijn geïnteresseerd in crypto

Niet alleen het aantal vragen rondom cryptocurrencies is flink gegroeid. Het aantal geïnteresseerde Japanse consumenten maakt een vergelijkbare groei door in het eerste kwartaal van 2018. Op dit moment heeft Japan ongeveer 3.5 miljoen actieve crypto handelaren. Dit aantal blijft alleen maar groeien.

Wie zijn de Japanse crypto handelaren?

Een groot deel van de crypto handelaren in Japan zijn tussen de 20 en 40 jaar oud. Bitcoin wordt veruit het meest gekocht en verhandeld door Japanners. Dit bereikte in 2017 zo’n 97 miljard dollar. Verwacht wordt dat in 2018 dit bedrag nog vele malen hoger zal liggen. Naast Bitcoin zijn de volgende altcoins populair: Ethereum Ripple Bitcoin Cash Litecoin Deze crypto’s vallen allemaal onder de meest verhandelde cryptocurrencies in Japan.