Bitcoin crash
Bitcoin

Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?

Na de aankondiging van de Federal Reserve leek het erop dat de Bitcoin koers een opwaartse beweging zou gaan maken, maar de stijging werd niet voortgezet en de prijs is in de afgelopen uren gedaald. In dit artikel wordt gekeken naar de mogelijke redenen voor de daling van de Bitcoin koers vandaag.

BTC koers daalt 3 feb 2023
BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De dollar leeft op en dat is slecht nieuws voor Bitcoin

De Bitcoin koers steeg eerder deze week voor de tweede keer in korte tijd tot boven de 24 duizend dollar grens. De prijsstijging vond plaats vlak na de persconferentie van de Federal Reserve. Kopers slaagden er echter niet in om het momentum vast te houden, waardoor de koers later op de dag weer inzakte.

De Amerikaanse Dollar heeft een opvallende opleving vertoond, waarbij de dollar index (DXY) van een dieptepunt van 100.8 punten steeg naar een hoogtepunt van 102 punten. Als gevolg hiervan heeft de Bitcoin koers een daling doorgemaakt, aangezien de prijs van de grootste cryptomunt omgekeerd gecorreleerd is aan de dollar.

Wanneer de dollar index op begint te leven, zullen we de crypto koersen zien dalen.

– Crypto handelaar ‘Crypto Tony’
DXY index leeft op
Dollar index (DXY) 1 uur per candle – Bron: Tradingview

CPI rapport kan slecht nieuws betekenen voor Bitcoin

Er is nog een reden waarom de BTC koers vandaag daalt. Sommige analisten wijzen er namelijk op dat macro economische data prijsdruk zou kunnen blijven veroorzaken in februari. Op 14 februari zal namelijk de volgende Amerikaanse Consumer Price Index (CPI) verschijnen.

Een analist van QCP Capital wijst erop dat hij verwacht dat de CPI gegevens die vrijkomen op Valentijnsdag weleens slecht nieuws kunnen betekenen voor de BTC koers.

Dankzij een verandering in de manier waarop CPI wordt berekend, vermoedt QCP dat de komende cijfers later in 2023 hoger zouden kunnen zijn dan de markt verwacht. Of het nu psychologisch is of niet, de netto impact kan crypto investeerders teleurstellen.

Bitcoin nieuws

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Het El Salvador Hilton hotel wordt gefinancierd via Bitcoin’s Liquid Network
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging