Waarom doorbreekt Bitcoin de $7000 grens niet?

De Bitcoin koers steeg gisteren even tot $6.900, maar wist opnieuw niet door de $7.000 grens te breken. Er lijkt een grote verkoopdruk te zijn en deze is mogelijk te wijten aan een oude boosdoener die vaker tot verkoopdruk leidt. Deze boosdoener is namelijk een enorm aantal openstaande Bitcoin opties die aflopen. De waarde van deze opties ligt op 49.400 BTC ($328 miljoen).


Verval datum Bitcoin futures zorgt voor koersdalingen

Morgen, 27 maart, vindt verreweg de grootste vervaldatum plaats en dit zet mogelijk nu al druk op de Bitcoin koers. Zo zagen we gisteren dat de $7000 grens niet doorbroken werd en de prijs weer gedaald is tot $6.600. Het lijkt er op dit moment niet op dat er genoeg momentum is om de $7.000 weerstand te doorbreken.

 

De vervaldata van Bitcoin-futures word al langer geassocieerd met grillige prijsprestaties in de dagen voorafgaand aan de verval datum. In september liet onderzoek zelfs zien dat de Bitcoin prijs 75% van de keren is gedaald op het moment dat de CME Group de uitbetalingen deed voor de futures contracten.

Naast deze theorie geven analisten aan dat er nog een factor zorgt voor een prijsdruk. De daling van de miners difficulty zorgt volgens hen tot problemen en ook de volatiliteit op de traditionele aandelenmarkten zorgt voor een grote prijsdruk.


De CME gaps komen weer in zicht

Nu we de Bitcoin prijs weer wat hebben zien herstellen en de discussie over Bitcoin options en futures weer opkomt is het interessant om de CME gaps te bekijken. Voorafgaand aan de enorme crash die op 12 maart plaatsvond was er nog één gap over die opgevuld moest worden. Deze lag rond de $11.700. Echter, na de crash zijn meerdere gaps geopend. Zo ligt er een aanzienlijke gap tussen de $8.300 en $9.000.

Normaal gezien worden dergelijke gaps, met enorme regelmaat, gevuld. Dit betekent dus dat er absoluut een lichtpuntje te vinden is aan de horizon.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken