Ripple, XRP
Ripple

Waarom is de XRP koers gedaald vandaag?

De XRP koers is op 5 juli met meer dan 12% gedaald naar 0,381 dollar. Dat markeert het laagste niveau in drie maanden voor XRP. Hiermee volgt XRP de gigantische koersdalingen van Bitcoin, de grootste munt van de markt, die meestal het ritme bepaalt voor de rest.

Mt. Gox en de Duitse overheid

Op dit moment zijn het vooral Mt. Gox en de Duitse overheid die voor grote paniek op de markt zorgen. Mt. Gox is begonnen met de uitkering van 8,5 miljard dollar aan Bitcoin aan zijn voormalige gebruikers, die ongeveer 10 jaar op hun BTC hebben moeten wachten.

De Duitse overheid is voor honderden miljoenen dollars aan Bitcoin aan het verkopen die het in beslag nam van criminelen.

Alles bij elkaar bezitten de Duitsers zo’n 2,4 miljard dollar aan Bitcoin.

Kleinere munten als XRP, Ethereum en BNB voelen ook de pijn van deze dump. Zij vertonen nu eenmaal een hoge correlatie met Bitcoin. Getuige de bovenstaande grafiek, die laat zien dat de correlatie tussen Bitcoin en XRP momenteel op 0,94 ligt.

Boete van $2 miljard voor Ripple

De reden waarom de markt momenteel ook zo bearish is over XRP ligt bij de Amerikaanse autoriteiten. Ripple, het bedrijf achter XRP, kreeg van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een boete van 2 miljard dollar.

Ondanks dat de SEC hun rechtszaak tegen Ripple verloor, besloot de toezichthouder van de Verenigde Staten om een boete van 2 miljard dollar uit te schrijven aan het bedrijf.

De defensie van Ripple weigerde de boete te betalen en stelde voor om de boete te verlagen naar 10 miljoen dollar. Daar wil de SEC niet in meegaan. Zij verlangen nog altijd 2 miljard dollar van Ripple, waardoor de XRP koers nu met 20% gedaald is.

Als gevolg van alle ellende op de markt zijn er nu voor 7 miljoen dollar aan long-posities geliquideerd voor XRP. Dat valt echter in het niet bij de 225 miljoen dollar aan liquidaties op Bitcoin-posities.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers
Ripple CEO uit heftige kritiek richting SEC voorzitter Gary Gensler
Crypto analist voorspelt: XRP koers kan naar $17 stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen