solana
Solana

Waarom Solana beter presteert dan andere grote cryptomunten

Solana (SOL) heeft vorige week veel grote cryptomunten overtroffen wat betreft koersresultaten. Ook vandaag kunnen maar weinig grote jongens tippen aan de forse stijging van Solana. Analisten van de Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase hebben de redenen uiteengezet waarom de altcoin zich momenteel in de schijnwerpers van de cryptomarkt bevindt.

SOL ETF-aanvragen

Coinbase-analisten David Duong en David Han hebben in een nieuw wekelijks rapport onder andere de heropleving van Solana onder de loep genomen. Zij hebben verschillende katalysatoren geïdentificeerd voor de recente prijsstijging van de populaire altcoin.

De eerste en tevens meest voor de hand liggende katalysator zijn de ingediende aanvragen om een Solana spot Exchange-Traded Fund (ETF) te lanceren in de Verenigde Staten.

Vorige week donderdag opende vermogensbeheerder VanEck de Solana ETF-strijd met het indienen van een S-1-registratieformulier bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Een dag later legde crypto-investeringsbedrijf 21Shares eenzelfde formulier op het bureau van de financiële waakhond.

De VS beschikt sinds januari over meerdere bitcoin spot ETF’s en afgelopen maand werden ook ethereum spot ETF’s door de SEC goedgekeurd, die nog moeten worden genoteerd op de beurzen.

Toen VanEck het cryptoland opschudde met zijn ETF-aanvraag steeg de SOL koers met zo’n 10%. Gedurende het weekend werd bijna de gehele stijging uitgeveegd, maar vandaag staat de Solana koers weer met 7% in de plus.  

Solana blockchain-ontwikkelingen

Achter de schermen zijn er tevens enkele andere bullish ontwikkelingen gaande bij Solana die volgens de analisten hun rol hebben gespeeld bij de recente prijsrally, al zij het wellicht in mindere mate.

Allereerst hebben ontwikkelingsbedrijven Light Protocol en Helius Labs vorige week een nieuwe manier gelanceerd om het Solana netwerk te schalen met behulp van een technologie genaamd ‘ZK Compression’. Hiermee kunnen gegevens door middel van zero-knowledge (ZK) proofs vele malen goedkoper worden opgeslagen.

Daarnaast spraken de analisten over de recent geïntroduceerde Solana ‘Blockchain Links’ die een verbeterde en meer universele gebruikerservaring voor Solana-toepassingen kan inluiden.

“Blockchain Links, of ‘blinks’ in het kort, stellen de embed van Solana specifieke acties in elke website gebruikersinterface mogelijk. Met de juiste setup stellen blinks gebruikers in staat om een verscheidenheid aan on-chain acties uit te voeren – zoals NFT-mints, USDC-overdrachten, DEX-swaps, governancevoorstellen en meer,” aldus de analisten van Coinbase.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana koers van $180 in zicht na forse stijging 
SOL koers worstelt met $145 niveau, maar fundamenten Solana-netwerk blijven sterk
Bekende investeerder voorspelt: Solana koers van 2000 dollar in 2025
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers