Nieuws, Trending

Waarom stijgen Tezos, Zilliqa en Digibyte?


Na de crypto crash van gisteren zien we vandaag een sterk herstel. Niet alleen Bitcoin maar ook altcoin koersen kleuren groen. De best presterende altcoins vandaag zijn: Tezos, Zilliqa en Digibyte.


Tezos (XTZ) prijs stijgt in week tijd met 50%

Tezos is de afgelopen drie dagen bezig met een indrukwekkende opmars. In een week tijd is de XTZ prijs met meer dan 50 procent gestegen. De vraag is nu natuurlijk waarom. Eén van de redenen dat de Tezos prijs explosief is gestegen is dat de munt eindelijk heeft gekozen tussen twee conflicterende upgrade voorstellen.

Twee dagen geleden werd er gestemd over de twee protocol wijzigingen genaamd ‘Athene A’ en ‘Athene B’. De Tezos community kreeg de kans om te stemmen over de updates. 25.855 stemmen werden verzameld en een overgrote meerderheid 18.181 personen stemden op Athene A. De update moet er voor zorgen dat de transactie snelheid wordt verhoogd.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XTZ token rond de $0,75 dollar. Eén dag geleden lag de Tezos prijs nog ‘slechts’ rond de $0,65 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 15 procent is gestegen.

 Waarom stijgt de Digibyte koers?

Ook de Digibyte koers vliegt vandaag omhoog. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 DGB token rond de $0,0147 dollar. Eén dag geleden lag de prijs nog rond de $0,0131 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 11 procent is gestegen.

 


De reden dat de DGB koers stijgt is de toevoeging van Digibyte aan Magnum Wallet en de Magnum Notifier Bot. Daarnaast is de Digibyte community een nieuwe campagne gestart om de munt op Coinbase te krijgen. Of dit gaat lukken is nog maar de vraag.

 

Zilliqa (ZIL) prijs stijgt met 8 procent

Tot slot beschrijven we de koersstijging van Zilliqa (ZIL). Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ZIL token rond de $0,0196 dollar. 24 uur geleden lag deze prijs nog rond de $0,0181 dollar. Dat betekent dat de Zilliqa prijs vandaag met zo’n 8 procent is gestegen.

Een belangrijke reden van de stijging is dat Zilliqa ondersteunt wordt door Coinbase Custoday.

 
zilliqaWil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.