Axie Infinity Game
Altcoin

Waarom stijgt de Axie Infinity koers plotseling zo hard?

De prijs van Axie Infinity (AXS) is in de afgelopen 24 uur met maar liefst 15% gestegen en wordt momenteel verhandeld op $12,66. In de afgelopen twee weken is de munt met zelfs met een ongelofelijke 80% gestegen. Daarmee is het één van de best presterende cryptomunten van de afgelopen tijd.

Een aparte timing

Dat juist vandaag de AXS prijs zo hard stijgt is vreemd te noemen. Dit omdat er vandaag voor miljoenen dollars aan AXS tokens vrij gegeven worden en weer beschikbaar zullen komen voor de verkoop. Over het algemeen is dat vaak een bearish teken aangezien dit voor een grote verkoopdruk kan zorgen.

AXS koers

Wat is de reden van de koersstijging?

Wat precies voor de koersstijging zorgt is niet helemaal duidelijk. Echter hebben we natuurlijk wel de gehele cryptomarkt zien opleven de afgelopen weken. En, vooral metaverse gerelateerde tokens (wat Axie Infinity ook is), hebben enorme koersstijgingen meegemaakt.

Verder wijzen sommige analisten de prijsstijging van Axie Infinty toe aan een mogelijke aankondiging van het team. Volgens analist Felix Hartmann is het namelijk vaak zo dat developer teams een aankondiging doen tijdens een grote token unlock. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag. Voor nu lijkt het er dus op dat de prijsstijging van Axie vooral veroorzaakt is door speculatie.

Altcoin nieuws

Anthony Pompliano: Alle altcoins komen nu naar Wall Street
Santiment: Deze cryptomunt staat mogelijk voor een grote koersval
Politieke memecoins extreem volatiel na terugtrekking Biden
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten