Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Waarom stijgt de Chainlink prijs vandaag tot boven de $50?

Naast Dogecoin en Ethereum presteert ook Chainlink uitermate goed de afgelopen dagen. Vandaag bereikte de munt zelfs een nieuwe All Time High van boven de $50. Alleen al in de afgelopen 7 dagen is de LINK koers met meer dan 40% gestegen, maar waar komt dat eigenlijk door?

LINK 1D grafiek – Bron: Tradingview

Chainlink profiteert wel vaker mee als Ethereum stijgt en ook deze week is dat weer het geval. Dat is echter niet de enige reden waarom de LINK koers zo hard stijgt. Grote ontwikkelingen in het Chainlink ecosysteem leveren namelijk een grote bijdrage aan de prijsstijging.

De release van de Chainlink 2.0-whitepaper is zo’n ontwikkeling die de prijs positief beïnvloed. In de whitepaper stond een roadmap voor de toekomst van Chainlink. In dit nieuwe document wordt geschreven dat Chainlink een grote sprong voorwaarts zal maken in de evolutie van hybride smart contracts. De CEO van Chainlink is overtuigd dat deze nieuwe smart contracts de blockchain industrie voor altijd zullen veranderen. Chainlink 2.0 zal ook werken aan het schaalbaarder maken van oracles en tegelijkertijd zorgen voor meer privacybescherming op het netwerk.

Er zijn ook andere ontwikkelingen geweest. Chainlink gaat namelijk samenwerken met Vesper om een oracle te ontwikkelen voor de ‘Total Value Locked’ statistiek. Bovendien heeft SmartZip, een bedrijf dat zich bezighoudt met voorspellende analyse in de onroerendgoedmarkt, ook aangekondigd dat het binnenkort een Chainlink-node zal lanceren.

Dit zijn allemaal positieve ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat de LINK koers flink is gestegen de afgelopen tijd. Het feit dat de rally veroorzaakt wordt door fundamentele ontwikkelingen in het netwerk en niet door pump en dumps is een teken dat de prijs in de toekomst mogelijk nog veel verder kan stijgen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten