Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Wat staat Chainlink te wachten in de komende 3 jaar?

De nieuwe whitepaper van Chainlink vat samen wat we kunnen verwachten van de gedecentraliseerde Oracle-provider in de komende drie jaar.


De nieuwe whitepaper van Chainlink, die vandaag is gepubliceerd, onthult de plannen die het bedrijf heeft voor de komende drie jaar. Er wordt namelijk geschreven dat Chainlink een grote sprong voorwaarts zal maken in de evolutie van hybride smart contracts. De CEO van Chainlink is overtuigd dat deze nieuwe smart contracts de blockchain industrie voor altijd zullen veranderen.

“Hybride smart contracten gaan over het combineren van blockchain smart contract mogelijkheden”, vertelde Nazarov. “Dit is een grote sprong voorwaarts omdat het een nieuwe definitie geeft van wat mensen kunnen bouwen.”

Die toepassingen omvatten NFT’s, stablecoins en de bloeiende gedecentraliseerde financiële (DeFi) -industrie, waarvan de CEO gelooft dat deze dit jaar zou kunnen groeien tot een waarde van $500 miljard.

In de afgelopen drie jaar is de token van Chainlink flink in prijs gestegen, terwijl de technologie is geïntegreerd in meer dan 300 projecten om blockchains te verbinden met real-world data. Maar, terwijl de nieuwe whitepaper die vooruitgang van het verleden in kaart brengt, ligt de focus op meer dan 100 pagina’s baanbrekend onderzoek waarin wordt onderzocht hoe de startup zijn visie en zijn technologie in de nabije toekomst zal ontwikkelen.

Chainlinks whitepaper – Bron: Chainlink

Voordat mensen begonnen te experimenteren met financiële producten en NFT’s, waren blockchains eigenlijk slechts symbolische platforms, vertelt Nazarov. “Wat we zien is het begin van een herdefiniëring van waar de blockchain-industrie over gaat, niet alleen over Bitcoin of andere tokens, maar over veel meer dingen.”

Nazarov gelooft dat orakel-netwerken en hybride smart contracten enorm groot zullen worden in de toekomst. In de afgelopen twee jaar is Chainlink naar voren gekomen als de dominante gedecentraliseerde oracle-provider voor Ethereum’s DeFi-ruimte, waar het blockchains verbindt met externe bronnen zoals prijsgegevens.

De nieuwe whitepaper, getiteld Chainlink 2.0: Next Steps in the Evolution of Decentralized Oracle Networks, bouwt voort op de basis die het bedrijf heeft gelegd om een nieuwe “MetaLayer” te onthullen; “De plaats waar alle coördinatie plaatsvindt”, zei Nazarov. Hij zei dat deze coördinatie van toepassing zou zijn op alle activiteiten over blockchains en off-chain-systemen heen.

“Wat de nieuwe use-cases gaat definiëren, is hun vermogen om waardevolle resultaten over blockchains en overal elders te coördineren. En die coördinatie is waar het bij hybride slimme contracten echt om draait. “

De diensten die Chainlink momenteel levert, omvatten prijs-feeds, die door projecten worden gebruikt om miljarden aan waarde veilig te stellen; API’s om blockchains te verbinden met bronnen buiten de keten en smart contracten om audits uit te voeren om het bewijs van reserves te verifiëren – bijvoorbeeld voor stablecoins.

Hybride smart contracts worden zelfs al gebruikt door een aantal DeFi-projecten, waaronder stablecoin-provider Paxos, die Chainlink gebruikt voor zowel prijsgegevens als bewijs van reserves.

“DeFi is een verzameling hybride smart contracten die met elkaar samenwerken en vervolgens orakels gebruiken om zichzelf naar behoren te laten werken”, legde hij uit. Chainlink 2.0 zal de services die beschikbaar zijn voor projecten een boost geven en mensen in staat stellen om geavanceerdere slimme contracten op te bouwen waarmee DeFi kan groeien.

“We hebben ongelooflijk veel geleerd over wat er nodig is om een goed hybride smart contract op te bouwen en wat er nodig is om een goede, zeer betrouwbare set orakels in een orakelnetwerk op te bouwen”, voegde hij eraan toe.


Vlak na de publicatie van de nieuwe whitepaper is de prijs van LINK flink omhoog geschoten. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 LINK token rond de $43,61. Dit terwijl de prijs een dag geleden nog rond de $35,80 lag. Dat betekent dat de Chainlink koers vandaag met meer dan 18 procent is gestegen.

LINK bereikt ATH van $43,81 – Bron: Tradingview

Door de prijsstijging van vandaag heeft Chainlink opnieuw een nieuwe All Time High neergezet. Deze ligt op het moment van schrijven op 43,81.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten