Dogecoin (DOGE)
Dogecoin

Waarom veranderde Elon Musk het Twitter-logo naar Dogecoin?

Elon Musk heeft weer een opmerkelijke zet gedaan. Hij heeft namelijk het bekende blauwe Twitter vogeltje vervangen door het Dogecoin logo.

Zonder enige voorafgaande kennisgeving heeft Twitter zijn herkenbare Twitter-vogel logo boven de homeknop op de webversie van het sociale netwerk vervangen voor het DOGE logo.

Dogecoin meme
Dogecoin meme gepost door Elon Musk

Waarom stijgt de Dogecoin koers?

Dogecoin, dat in 2013 als grap werd opgericht om bestaande cryptocurrencies zoals Bitcoin belachelijk te maken, is een zogenaamde memecoin waar Elon Musk groot fan van is. DOGE investeerders hoopten al sinds de overname dat Elon Musk de munt zou implementeren op Twitter en zo’n implementatie lijkt nu dichter bij dan ooit.

Musk, die afgelopen herfst 44 miljard dollar betaalde om Twitter over te nemen, is dus een groot fan van de Doge-meme. Hij is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom er zo veel geld geïnvesteerd is door investeerders in de munt. Dat het Twitter logo nu veranderd is naar het logo van DOGE laat volgens investeerders zien dat Musk grootste plannen heeft met de cryptomunt. Dit is waarom de koers vlak na de wijziging van het logo met meer dan 30 procent is gestegen.

Waarom heeft Musk het logo van twitter veranderd?

De vraag die iedereen zich nu stelt is natuurlijk waarom Musk het Twitter logo veranderd heeft. Elon Musk legde dit uit door een screenshot te delen van een gesprek die hij in maar 2022 had met een Twitter-gebruiker genaamd @WSBChairman. Musk beloofde de gebruiker om het Twitter logo te veranderen naar Dogecoin.

Of dit de echte reden is betwisten de meeste analisten echter. Volgens hen heeft de verandering van het logo te maken met een rechtszaak die aangespannen is tegen de multi miljardair. In de aanklacht wordt Musk beschuldigd van oplichting doordat hij Dogecoin heeft gepromoot. Musk vindt dit onzin en de verandering van het Twitter logo kan dus zomaar een knipoog zijn naar de aangespannen rechtszaak.

Een andere analist, genaamd Leo Schwartz, denkt dat er nog een andere reden is. Hij zegt dat hij denkt dat het een afleidingstactiek is om de aandacht af te wenden van de controverse over Twitter Blue.

Grap of niet, de Dogecoin koers heeft flink geprofiteerd van de opmerkelijke zet van Elon Musk. De prijs van de memecoin is in de afgelopen 24 uur namelijk met meer dan 30 procent gestegen.

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen