Dogecoin, twitter
Dogecoin

Breaking: Musk verandert twitter logo naar Dogecoin logo prijs stijgt met 19%

Elon Musk heeft deze maandag het iconische logo van Twitter vervangen door het logo van Dogecoin. Door de logo-wisseling is de Dogecoin koers met meer dan 19 procent gestegen.

Twitter voegt DOGE logo toe (zie links boven)

De verandering van het Twitter-logo naar het DOGE-logo heeft gemengde reacties van Twitter-gebruikers opgeleverd. Sommigen vinden de ruil vermakelijk en in lijn met Musks gevoel voor humor. Anderen vragen zich echter af of het platform is gehackt of dat dit het late 1 april grap is.

Wat is de reden van de verandering?

Fortune-verslaggever Leo Schwartz denkt dat de logo-verandering een afleidingstactiek van de aanhoudende Twitter Blue-controverse is. Twitter Blue, een abonnementsservice waarmee gebruikers een geverifieerde status kunnen kopen met een blauw vinkje, vervangt het vorige systeem dat blauwe vinkjes reserveerde voor opmerkelijke accounts, waarbij “legacy-accounts” een maandelijks bedrag moesten betalen om de verificatie te behouden. Vrijwel alle prominente mediabedrijven, beroemdheden en politici hebben echter geweigerd de vergoeding te betalen, wat een groot probleem dreigt te worden voor het socialemediaplatform.

Andere analisten denken dat de logo verandering te maken heeft met de rechtszaak van $258 miljard die aangespannen is tegen Elon Musk wegens het promoten van Dogecoin als piramidespel.

Dogecoin koers schiet omhoog

Wat precies de reden is achter de logo verandering is, is dus niet zeker. Eén ding dat wel zeker is, is dat de Dogecoin koers direct positief heeft gereageerd. De prijs van de grootste memecoin ter wereld is na de Twitter-move namelijk met 19 procent omhoog geschoten.

Dogecoin nieuws

Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?