Tether coin
Binance, Exchange, Stablecoin

Waarom verloor Tether zijn koppeling met de dollar op Binance.US?

Tether Chief Technology Officer (CTO) Paolo Ardoino reageert op de recente ontkoppeling van Tether (USDT) op de Amerikaanse versie van Binance. Gedurende het weekend viel de koers van USDT op Binance.US naar een dieptepunt van 0,94 dollar. Volgens Ardoino verloor USDT echter nooit de koppeling met de Amerikaanse dollar, maar was de koersdaling het gevolg van de beperkte liquiditeit op het platform van Binance.

Problemen voor Binance

Paolo Ardoino denkt dat Binance.US waarschijnlijk problemen heeft om voldoende market makers te vinden vanwege alle problemen die het ondervindt op het vlak van wet- en regelgeving. Dat maakt het moeilijk voor het beursplatform om de boel liquide te houden en dat zorgt continu voor volatiliteit.

De Bitcoin koers viel op Binance.US bijvoorbeeld ook richting de 27.500 dollar, terwijl de daadwerkelijke koers boven de 30.000 dollar handelt. In die zin lijkt vooral het gebrek aan dollars als gevolg van de problemen voor Binance voor de koersdalingen te zorgen.

In principe heeft dat niets met Tether zelf te maken. “Ik zag een paar accounts suggereren dat USDT zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor, omdat het niet op 1,00 dollar staat op Binance.US, maar de feiten liggen anders”, aldus de CTO van Tether.

‘Bereken het zelf maar’

Bitcoin handelt op Binance.US tegen een korting van ongeveer 8 procent en hetzelfde geldt voor Tether. Die cijfers zeggen volgens Ardoino genoeg om tot de conclusie te komen dat het niet aan Tether ligt, maar aan de fundamentele problemen die Binance momenteel heeft in de Verenigde Staten.

Binance zit middenin een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en probeert te voorkomen dat de wetgever de assets op het platform bevriest.

Afgelopen maand klaagde de SEC de Amerikaanse tak van Binance aan, omdat het ongeregistreerde effecten zou verkopen. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat Binance besloot om het storten van Amerikaanse dollars op het platform tijdelijk te schorsen, waardoor er nu een tekort is, met alle gevolgen van dien.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen