Alameda Research
Blockchain

Wallets van Alameda Research kwamen op 28 december plotseling tot leven

Een groep van 30 wallets die verbonden zijn aan het Alameda Research van Sam Bankman-Fried, kwam gisteren na weken van inactiviteit plotseling tot leven. De wallets stuurden in totaal 1,7 miljoen dollar door enkele mixers. Crypto mixers zijn protocollen waarmee het mogelijk is om je sporen op de blockchain uit te wissen en met een hoge mate van privacy te werk te gaan.

Opvallende ontwikkeling

Het meest opvallende is dat de transacties plaatsvonden nadat Bankman-Fried op borgtocht vrijkwam. Uit alle transacties van de wallets blijkt dat de verzender precies weet waar hij of zij mee bezig is. Er bestaat een kans dat Bankman-Fried dit doet om straks nog ergens een kleine zak geld te hebben, mocht hij ooit vrijkomen. De kans daarop lijkt echter minimaal, gezien alle aanklachten die tegen hem openstaan.

alameda blockchain wallets

Arkham bracht de transacties in kaart en kwam uiteindelijk tot het bovenstaande plaatje. Zo zie je maar hoe complex het kan zijn voor forensische instituten om dit soort zaken uit te zoeken. De tokens van Alameda Research werden eerst naar een adres gestuurd dat start met 0x738 om vervolgens naar 0x64e te springen. Van daaruit werd het bedrag in kleinere delen opgesplitst van 50.000 tot 200.000 dollar.

1,7 miljoen dollar

Vanuit daar is het bedrag vervolgens naar mixers gestuurd. Een andere wallet van Alameda koos ervoor om eerste alles om te zetten in stablecoins en deze vervolgens naar een mixer te sturen. In totaal ging er 800.000 dollar door mixers heen, terwijl er 400.000 dollar op andere manieren is witgewassen. Verder werd er voor 200.000 dollar aan stablecoins richting Bitcoin gestuurd via renBTC. Als laatste ging er nog 270,5 Ether door ChangeNow.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?