Newsbit

antibiotica

Walmart brengt medicijnen naar blockchain

antibiotica

Na diverse soorten vlees en bladgroenten brengt de supermarktgigant Walmart nu ook medicijnen naar de blockchain.


Amerikaanse apotheken

Het gaat voor nu nog voor Amerikaanse apotheken van de supermarkt. De supermarktketen wil samen met een aantal partners een blockchain netwerk creëren waar hun medicijnen op worden opgeslagen.


Blockchain kan veel betekenen

De supermarktketen is van mening dat de blockchain meer kan bieden voor geneesmiddelen dan ‘slechts’ een controlespoor. Zo kan de blockchain volgen wie bepaalde gegevens heeft gedeeld en met wie, zonder dat de gegevens hier zelf worden onthuld. De blockchain heeft de potentie om te transformeren hoe farmaceutische gegevens tijdens de levensloop van een medicijn worden beheerd, beheerd, gedeeld en opgevolgd. Om welke geneesmiddelen het in eerste instantie gaat is nog niet bekend.


Pilot

Het netwerk zal van toepassing zijn op alle geneesmiddelen die op recept verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten. Om ervoor te zorgen dat dit allemaal naar behoren verloopt, heeft het bedrijf een pilot uitgerold met een selecte groep. Deze pilot zal naar verluidt in het vierde kwartaal van dit jaar nog worden afgerond.


Ideale oplossing

De blockchain-techniek kan een ideale oplossing zijn voor veel patiënten. Toch is het niet eenvoudig voor medicijnenfabrikanten om dit voor elkaar te krijgen, gezien de privacy gevoelige gegevens waarmee wordt gewerkt.

Het bijhouden van farmaceutische producten kan ook gaan helpen om valse medicijnen buiten de markt te houden door ze sneller te verwijderen, de efficiëntie van terugroepacties te verbeteren, informatie nauwkeuriger te delen en meer verantwoordelijkheid te creëren.

Het is nog niet bekend wanneer het blockchain-netwerk daadwerkelijk wordt gelanceerd.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top