warren-buffet
Bitcoin

Warren Buffet haat Bitcoin, maar investeert er wel indirect in

Investeringslegende Warren Buffet staat niet bekend als een liefhebber van Bitcoin. Sterker nog, in het verleden noemde de miljardair Bitcoin “rattengif in het kwadraat” en ook zijn beroemde compagnon Charlie Munger geeft aan helemaal niets te hebben met het digitale geld. Ondanks dat investeren de heren via het Braziliaanse Nubank indirect in het succes van Bitcoin.

500 miljoen dollar in Nubank

Voor de beursnotering van Nubank investeerde het Berkshire Hathaway van Warren Buffet ongeveer 500 miljoen dollar in de in Brazilië gevestigde bank. Deze fintech faciliteert traditionele bankdiensten voor zijn klanten, maar maakt het ook mogelijk om Bitcoin en andere cryptocurrency’s te verhandelen.

Na de IPO van Nubank investeerder Berkshire Hathaway nog eens 250 miljoen dollar in de neobank. Daarmee kwam het totale geïnvesteerde bedrag op 750 miljoen dollar te liggen.

Vandaag de dag is die positie al 840 miljoen dollar waard, wat betekent dat het zeker geen slechte investering is geweest van Warren Buffet.

Overigens is Nubank geen Bitcoin-only partij, want ze lanceerden eerder dit jaar een eigen munt: de Nucoin. Dat heeft de bank duidelijk goed gedaan, want vanaf het begin van het jaar is het aandeel van de bank met ~118 procent gestegen.

Goud en Bitcoin

Waar Warren Buffet over het algemeen anti-Bitcoin is, staat zijn collega-investeringslegende heel anders in de wedstrijd. Dan gaat het over Paul Tudor Jones, een veteraan uit de investeringswereld, die momenteel heel positief is over Bitcoin en goud.

Onder andere de huidige geopolitieke spanningen bewegen Paul Tudor Jones ertoe om wat grootser in te zetten op Bitcoin en goud.

Mogelijk verwacht hij mede door die spanningen dat de geldprinters van centrale banken binnenkort weer moeten draaien en dat maakt assets met een natuurlijke schaarste aantrekkelijker dan fiatgeld.

In de Bitcoin koers zien we dat enthousiasme overigens nog niet helemaal terug, want die heeft het al maanden lastig.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers