Ripple Nieuws

Was er een geheime ontmoeting tussen Ripple en de SEC?

Speculaties over een geheime bijeenkomst tussen blockchain-reus Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zorgden voor opwinding onder XRP investeerders.

Fox Business Reporter zet geruchten over SEC-vergadering opzij

Geruchten over een geheime bijeenkomst tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verspreiden zich snel als digitaal lopend vuurtje op Twitter. De ontmoeting zou op 8 mei plaatsvinden.

De speculaties zijn ontstaan door een virale tweet van Blockchain Daily, die een onbevestigde bron aanhaalt. Dit heeft geleid tot veel hoop en verwachtingen binnen de XRP-gemeenschap. Komt er een schikking tussen de beide partijen?

Ondanks dat het geweldig nieuws zou zijn voor XRP investeerders heeft Fox Business-journalist Eleanor Terrett, die de zaak al geruime tijd behandelt, de opwinding gedempt. Ze verduidelijkt dat de bijeenkomst niet zal plaatsvinden en schrijft dit toe aan de “Twitter-geruchtenmolen”. Ripple-CEO Brad Garlinghouse heeft herhaaldelijk verklaard dat de rechtszaak van het bureau tegen zijn bedrijf in de eerste helft van dit jaar zal worden opgelost.

Een positieve uitkomst voor Ripple zou een aanzienlijk effect kunnen hebben op de XRP-markt. Dit zou de mogelijkheid kunnen bieden voor verdere groei en acceptatie van de digitale munteenheid.

De juridische strijd tussen Ripple en de SEC

De SEC daagde Ripple in december 2020 voor de rechter, waardoor de prijs van de XRP-token sterk daalde. 

De aard van de rechtszaak van het bureau tegen Ripple draait om de verkoop van XRP-tokens door het bedrijf. De toezichthouder beweert dat deze tokens niet-geregistreerde effecten zijn.

Ripple heeft deze beschuldigingen bestreden, met het argument dat XRP een digitale valuta is en geen effect. Als de vermeende bijeenkomst had plaatsgevonden, had dit aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor de lopende juridische strijd.

Tot nu toe is het juridische geschil tussen Ripple en de SEC nog steeds aan de gang. Hoewel de bijeenkomst misschien niet doorgaat, blijft de uitkomst van de zaak een cruciale ontwikkeling om de komende maanden in de gaten te houden. 

Hoewel de geruchten over de bijeenkomst zijn tegengesproken, blijft de XRP-gemeenschap aandachtig de voortgang van de rechtszaak volgen. De uiteindelijke uitkomst van de juridische strijd tussen Ripple en de SEC zal bepalend zijn voor de toekomst van XRP en de bredere cryptomarkt. Het is daarom van groot belang voor investeerders en supporters om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en uitspraken in deze zaak.

Ripple nieuws

Ripple CEO: Dit is waarom de SEC Coinbase en Binance aanklaagt
Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?
Ripple vs SEC: Deaton voorspelt Overwinning voor Ripple en mogelijke beursgang
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen