Solana, SOL
Solana

Wat drijft de prijsstijging van Solana? Een analyse van de belangrijkste factoren

Solana (SOL) lijkt niet te stoppen. De koers is fors voorbij de $50 geschoten en aan die stijging lijkt voorlopig geen einde te komen. Deze opwaartse trend lijkt vooralsnog aan te houden. Diverse factoren spelen een cruciale rol in de aanhoudende rally van dit project.

Aankondiging Ethereum ETF

De koers van Solana (SOL) heeft het hoogste niveau bereikt sinds mei 2022. Dit succes lijkt deels te danken aan de opwinding rondom zijn ‘grote broer’, Bitcoin (BTC). Velen zijn zich er inmiddels van bewust dat de goedkeuring van een Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded fund (ETF) aanstaande is. Dit enthousiasme heeft positieve gevolgen voor de gehele cryptomarkt, waarbij Solana zich ontpopt als een van de grootste winnaars.

Wat investeerders mogelijk nog niet weten, is dat vermogensbeheerder BlackRock ook een aanvraag voor een Ethereum (ETH) ETF heeft ingediend. Gezien de overeenkomsten tussen Ethereum en Solana, heeft deze aankondiging ook geleid tot een toenemende vraag naar Solana, wat bijdraagt aan de recente prijsstijging.

Afronding FTX zaak

Een ander belangrijk element zijn de ontwikkelingen omtrent de failliete crypto exchange FTX en de strafzaak tegen zijn oprichter Sam Bankman-Fried (SBF). De exchange bezat meer dan $55 miljoen van de digitale munt. Deze zullen verkocht worden om de schuldeisers mee terug te betalen. Hoewel dit het aanbod kan verhogen, en daarmee de prijs kan drukken, lijkt de afronding van het proces het sentiment juist te stimuleren. Beleggers reageren vaak gunstig wanneer onzekerheden worden opgelost, zelfs als de oplossing liquidatie inhoudt. 

Invloed van Coinbase op SOL’s prijsstijging

Een belangrijk deel van de recente prijsstijging van Solana (SOL) lijkt toe te schrijven aan activiteiten op de Coinbase exchange. Sinds 25 oktober toont de cumulatieve volume delta (CVD) voor SOL op Coinbase een aanzienlijke toename van bijna $1 miljoen. Deze technische indicator, die het cumulatieve verschil tussen aankoop- en verkoopvolumes weergeeft, biedt waardevolle inzichten in markttrends en het gedrag van beleggers op verschillende exchanges. Een positieve CVD-waarde wijst op een overwegend koopvolume.

Ter vergelijking, de CVD-waarden op andere grote beurzen zoals Binance en Kraken toonden pas recentelijk een vergelijkbare toename in koopactiviteit. Opmerkelijk is echter dat de CVD op de Zuid-Koreaanse exchange Upbit een dalende trend laat zien. Deze uiteenlopende trends op verschillende beurzen benadrukken de complexiteit en diversiteit van de cryptomarkt en haar invloed op de prijsbewegingen van SOL.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

De 4 belangrijkste factoren achter de snelle stijging van de Solana koers
‘Deze Ethereum-rivaal kan nog VEEL verder stijgen’
Analist voorspelt nieuw koersrecord Solana van $360
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%