Bitcoin

Wat gebeurd er als alle Bitcoins zijn gemined?

De grootste crypto ter wereld, de Bitcoin, heeft ongetwijfeld de weg geschapen voor de gehele cryptocurrency markt. Eén van de belangrijkste punten van BTC is het beperkte en eindige aanbod van 21 miljoen Bitcoins. Elke halvering word het aantal Bitcoins dat wordt gemined gehalveerd. De komende BTC halving staat gepland in mei van dit jaar. Veel analisten denken dat deze gebeurtenis de Bitcoin koers flink omhoog zal stuwen.

 

Miners zullen Bitcoin transacties gaan bevestigen

Michael Sonnenshein, directeur bij Gray Scale, sprak onlangs over wat er gebeurd wanneer alle 21 miljoen Bitcoins zijn gemined.

In een interview voor Rational Reminder wees Sonnenshein erop dat het meer dan 100 jaar zou duren voordat alle munten zouden zijn gemined. Waarschijnlijk rond het jaar 2140. Dit aangezien de aanvoersnelheid op elk moment kan worden bepaald. Nadat alle BTC tokens zouden zijn gemined zou het ecosysteem worden ondersteund via het goedkeuren van transacties.

“[…] Miners zullen blijven bestaan en zullen waarschijnlijk transacties goed gaan keuren. Ze zullen worden hoogstwaarschijnlijk worden betaald in de vorm van transactiekosten. Deze zal door de afzender van een transactie worden betaald. Dit om het aantrekkelijk te maken voor een miner om de transactie te bevestigen. “


Bitcoin heeft veel toepassingen

Naast de functie die miners zullen hebben praat Sonnenshein over de deelbaarheid en de schaarste van de munt. De directeur merkt op dat de Bitcoin tot op de achtste decimaal wordt aangetoond. Dit zodat er 100 miljoen eenheden binnen elke Bitcoin zijn.

Sommigen zeggen dat wanneer er een decimaal toegevoegd zal worden de munt nog deelbaarder zal zijn. Echter, Sonnenshein denkt niet dat er snel een decimaal toegevoegd zou worden.

“Ik denk niet dat dit iets is dat gaat veranderen in het Bitcoin-protocol, noch denk ik dat de deelbaarheid die verder gaat dan de acht decimalen iets is waar we naar op zoek zijn.”

Sonnenshein vertelt dat er heel opties zijn waarvoor een Bitcoin gebruikt kan worden. Ook vertelt hij dat hij vindt dat BTC veel deelbaarder is dan bijvoorbeeld de euro. Hij vertelt:

“Je kunt niet een miljoenste van een cent naar iemand sturen, als compensatie voor het openen van een e-mail of het maken van een microkrediet of wat het ook is. En dus denk ik dat er veel nieuwe gebruiksscenario’s zijn waaraan Bitcoin zich leent vanwege de deelbaarheid. “

Op de vraag of de prijs van de Bitcoin kan worden beïnvloed als een beslissing wordt genomen om “meer decimalen te verplaatsen”, verklaarde Sonnenshein dat het “zeker kon.”

“Dat zou het zeker kunnen. En het is belangrijk om, nogmaals, terug te gaan naar deze notie van open-source. Dus het is een behoorlijk gedemocratiseerd systeem van hoe veranderingen worden geïmplementeerd, en zeker, nogmaals, niet onderworpen aan een enkele entiteit of individu zoals u zou dat in meer traditionele zin kunnen zien. “

Wij zijn benieuwd wat er gaat gebeuren als alle Bitcoins op zijn. Rond het jaar 2140 zullen we wel duidelijkheid hebben wat er met de Bitcoin gebeurd.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?