Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Wat gebeurt er met de XRP prijs als Ripple de rechtszaak wint?

De prijs van Ripple’s XRP-token is al een tijdje relatief stabiel, aangezien beleggers wachten op de uitspraak van de rechter in de zaak tegen de SEC. In dit artikel proberen we te voorspellen wat er gebeurt met de XRP prijs als Ripple de rechtszaak wint.


Begin van de rechtszaak

2020 was een opvallend jaar voor bijna alle cryptocurrencies. Veel crypto’s bereikten nieuwe all-time highs, met Bitcoin als leider die een onlangs hoogtepunt van $61.800 neerzette. Ook andere grote altcoins zoals Ethereum en Binance Coin profiteerden van de marktgroei. Ripple’s XRP token weet dit jaar niet mee te profiteren van de bull run en dat heeft een duidelijke reden.

In december 2020 werden alle groeikansen van Ripple stopgezet nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak had aangespannen tegen Ripple en zijn leidinggevenden Brad Garlinghouse en Chris Larsen. De rechtszaak ging over het niet registreren van de oorspronkelijke token van het netwerk als een security. Als gevolg van de rechtszaak zijn veel crypto exchanges gestopt met het aanbieden van de XRP-token. Dit heeft veel schade toegebracht aan de waarde van de munt.


Wat is XRP?

Ripple’s XRP token is nodig om grensoverschrijdende financiële transacties uit te voeren op het RippleNet. In tegenstelling tot Bitcoin faciliteert Ripple geldoverdrachten tussen verschillende landen en financiële instellingen. Zijn waarde schuilt in de hoge verwerkingssnelheid.

In tegenstelling tot Bitcoin of Ethereum, waar munten worden uitgegeven als beloning voor het minen, worden XRP-tokens gedistribueerd naar bedrijven en financiële instellingen zoals Santander of de Commonwealth Bank of Australia. Zo kunnen ze snelle transacties via het Ripple-netwerk creëren en hoge kosten vermijden. Ripple is dus een betalingsnetwerk tussen instellingen dat helpt bij het verlagen van conversie- en betalingskosten door te vertrouwen op het xRapid-netwerk.


Wat gebeurt er met XRP tijdens de rechtszaak?

De rechtszaak heeft Ripple dus, zoals eerder aangegeven, veel schade toegebracht. De XRP koers verloor bijna 60% van zijn waarde toen de rechtszaak begon en daalde zelfs even tot onder de $0,20. Sindsdien heeft de munt zich echter redelijk hersteld. Dit komt mede doordat de argumenten van de SEC niet erg sterk lijken. Toch lijkt het nu vooral afwachten voor investeerders. Er komt waarschijnlijk alleen een grote prijsmove wanneer er nieuws naar buiten komt over de rechtszaak.

XRP koersverloop – Bron: Tradingview

Een XRP prijs van 5 dollar is mogelijk

Als Ripple de zaak wint zullen grote crypto exchanges de XRP-token weer toevoegen. Dit zal veel meer liquiditeit betekenen en de kans is groot dat er een grote koopdruk zal ontstaan. Een XRP prijs van boven de $5,00 is dan zeker niet uitgesloten.

Aan de andere kant zou het een harde klap zijn als de zaak verloren wordt door het crypto bedrijf. Ondanks dat er nog steeds veel vraag is van buiten de VS zou dit namelijk betekenen dat één van de grootste afzetmarkten ter wereld gesloten is voor het bedrijf. Ripple zal in dat geval verhuizen naar een ander land, zoals Japan. Vanuit daar zou het bedrijf zichzelf opnieuw op de kaart moeten gaan zetten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten