Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Solana Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Solana Nieuws

Wat is Cardano’s Alonzo upgrade en wat betekent dit voor Ethereum?

De nieuwste update van Cardano brengt DeFi en Dapps naar het netwerk. Velen zien door deze upgrade Cardano als een goedkoop en snel alternatief voor Ethereum.


Een echte concurrent van Ethereum

Sinds de oprichting in 2015 is Ethereum het meest gebruikte platform voor cryptobedrijven om zelf projecten in te ontwikkelen. Door de combinatie van smart contracts en ERC-20-tokens kan iedereen zijn eigen tokens maken op de infrastructuur van Ethereum – wat leidde tot de geboorte van DeFi.

Als gevolg hiervan zijn heel veel andere crypto’s bezig om hun eigen versies van het ecosysteem van Ethereum te creëren.

Enkele van de eerste waren Solana, Tezos en Near, die ontwikkelaars opriepen om op hun platforms te bouwen. Iets langzamer is Cardano, maar het zal waarschijnlijk wel direct de grootste concurrent van Ethereum worden. Cardano werd opgericht in 2015, maar in plaats van dat zij snel de functionaliteit toevoegde aan hun systeem hebben zij daarmee gewacht. IOHK, de ontwikkelaar van Cardano, houdt toezicht op de ontwikkeling en voegt langzaam functies toe na uitgebreide tests.

Zo’n zes jaar na de start staat Cardano’s Alonzo-upgrade nu eindelijk op het punt een reeks nieuwe functies toe te voegen. Deze functies maken het netwerk een echte concurrent van Ethereum.


De updates van het Cardano netwerk

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen hoe Cardano verschilt in zijn benadering van het ontwikkelen van het netwerk in vergelijking met andere munten.

De meeste netwerken gebruiken een typisch softwareontwikkelingsmodel. Voordat zij nieuwe functies introduceren en implementeren worden deze goedgekeurd door belangrijke leden. Een voorbeeld hiervan is Ethereum. Cardano heeft voor een ander systeem gekozen. ZIj gebruiken de peer-reviewbenadering, die het meest wordt gezien in de academische wereld. Elke nieuwe functie krijgt een peer review via IOHK, een bedrijf dat samenwerkt met verschillende universiteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

Als gevolg hiervan is de ontwikkeling van het netwerk opgedeeld in verschillende fasen:

  • Cardano werd voor het eerst vrijgegeven voor het publiek op 29 september 2017, met de ‘Byron’-fase, die alleen ADA-transacties ondersteunt.
  • De volgende fase, Shelley, werd gelanceerd in juli 2020. Het verbeterde de decentralisatie van het netwerk en stelde aandeelhouders in staat om ADA in te zetten op het proof-of-stake-netwerk.
  • De derde fase, Goguen, voegt ondersteuning toe voor slimme contracten en native token-uitgifte. Als het goed is wordt deze functie in augustus 2021 toegevoegd aan het netwerk.
  • De laatste fasen zijn Basho, dat zich richt op schaalvergroting, en Voltaire, dat zich bezighoudt met on-chain governance. Hiervoor is momenteel nog geen datum vastgesteld.

Cardano bevindt zich momenteel in het Goguen-tijdperk. Op het moment van schrijven is het netwerk al door de Allegra-hardfork gegaan. Hiervoor moesten tokens worden vergrendeld om deelnemers te laten deelnemen aan het ‘op het netwerk stemmen’. Verder heeft ook de Mary-vork de weg vrijmaakt voor het gebruik van NFT’s. De volgende is Alonzo.


De Alonzo hard fork

De naam is een verwijzing naar de Amerikaanse wiskundige Alonzo Church, een van de voorouders van de informatica. Alonzo is een hard fork die, eenmaal voltooid, nieuwe functies in het Cardano-netwerk zal introduceren. Hieronder valt de ontwikkeling van nieuwe dApps en DeFi-functionaliteit.

De lancering van Alonzo zal plaatsvinden in meerdere fasen, waarbij elke fase wordt geïdentificeerd door een kleur. De huidige fase, blauw, wordt opgevolgd door Alonzo ‘wit’ en Alonzo ‘paars’.

Het Alonzo plan – Bron: IOHK

Dan zal er een reeks sub-stages zijn. Als alles goed gaat, zullen deze leiden tot implementatie op het Cardano-hoofdnetwerk. Dit zal als het goed is plaatsvinden in september van dit jaar. De toevoeging van de Alonzo-upgrade geeft Cardano de mogelijkheid om te concurreren met andere gedecentraliseerde financiële ecosystemen zoals Ethereum, Binance, Polkadot, Solana en andere.


Drukke tijden voor Cardano

Charles Hoskinson, de oprichter van Input Output Hong Kong (IOHK), zei dat hij gelooft dat dit de drukste tijd in de geschiedenis van het bedrijf zal zijn.

“Dit worden waarschijnlijk de drukste 90 dagen in de geschiedenis van mijn bedrijf en het ecosysteem. Ik zeg niet dat Alonzo 90 dagen na deze video op het hoofdnetwerk zal zijn. Wat ik zeg is dat in de komende 90 dagen het meeste werkt gedaan zal zijn voor het technische pad, integratiepad, coördinatiepad en gemeenschapspad.

Projecten hebben de nieuwe functionaliteit op Cardano al in de gaten gehouden als een echt alternatief voor Web2-projecten. SoMee is van plan om zijn gebruikers controle over hun eigen gegevens te geven met behoud van hun privacy. Gebruikers kunnen inkomsten genereren met hun eigen bouwwerken en hun eigen gegevens zonder zich zorgen te maken over hoe deze door iemand anders kan worden gebruikt of geopend.

De volledige visie van SoMee was niet mogelijk op andere blockchains vanwege schaalbeperkingen, maar de technologie van Cardano zou daar verandering in kunnen brengen zegt het project. Cardano heeft de tools die nodig zijn om een ​​alternatief Facebook en andere sociale netwerken aan te bieden.


Wat het betekent voor Ethereum

Ethereum is de huidige leider op dit gebied, maar de opkomst van het netwerk wordt belemmerd door hoge tarieven en trage transactietijden. Ethereum is momenteel ook bezig met een grote upgrade, maar de huidige overbelasting van het netwerk geeft Cardano en andere rivaliserende projecten, waaronder Binance Smart Chain, Solana en Polkadot, een kans om vooruitgang te boeken.

Het team van Cardano heeft een ERC-20-converter gebouwd waarmee tokens van Ethereum op de Cardano-blockchain kunnen leven. Terwijl gebruikers nog steeds op elk moment vrij kunnen terugkeren naar het Ethereum-netwerk.

Romain Pellerin is CTO van IOHK, het bedrijf dat de ontwikkeling van Cardano reguleert. Hij zei over de aankondiging van de brug eerder deze maand:

“Wij geloven dat de blockchain-technologie alleen mainstream zal worden geaccepteerd als gebruikers niet vastzitten in één blockchain of standaard. Dit soort bruggen zijn een absolute noodzaak om ervoor te zorgen dat gebruikers een probleemloze ervaring hebben.”

Het is die interoperabiliteit die waarschijnlijk inbreuk zal maken op Ethereum en andere netwerken. Cardano blijft verreweg de meest gekapitaliseerde cryptocurrency in termen van ingezette waarde. Uit branchegegevens blijkt dat de ingezette waarde van Ethereum een ​​verre tweede is met $ 12,2 miljard. Solana, Polkadot en Algorand ronden de top-vijf af.

Cardano’s staking stelt gebruikers in staat om passief inkomen te verdienen in de vorm van ADA zonder dat ze hun activa voor een bepaalde periode hoeven vast te zetten. Ter vergelijking: andere munten specificeren een minimale blokkeringsperiode voor het verdienen van inzetbeloningen. Als gebruikers hun ETH naar ADA kunnen verplaatsen en met meer vrijheid kunnen inzetten, zou dit de weegschaal in het voordeel van Cardano kunnen doen kantelen.

De strategie van Cardano kan door sommigen als fragmentarisch worden beschouwd, maar het lijkt ADA, de native cryptocurrency van het platform, geen kwaad te hebben gedaan. Het token staat momenteel op de vijfde plaats, gezien de grootte van zijn marktkapitalisatie, en is een van de snelst stijgende dit jaar. Wie weet waar Alonzo het project vervolgens naartoe zal brengen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten