Newsbit

Wat is de echte All Time High prijs van Bitcoin?

De afgelopen tijd hebben we veel gesproken over de All Time High (hoogtepunt) van de Bitcoin. Maar wat is nou exact het bedrag die men ziet als de ATH?


De all time high prijs van de Bitcoin

Wanneer de Dow Jones, AEX of de S&P 500 een record bereikt, weten we dat zeker. Er is voor beide een duidelijke all time high. Maar wanneer de prijs van de Bitcoin zijn vorige hoogste punt ooit bereikt, realiseren we ons dat misschien niet. Dit komt omdat we het niet eens kunnen worden over wat de all time high van de Bitcoin precies is.

Neeraj Agrawal, de communications Director van Coin Center, stelde de volgende vraag op Twitter:

“Wat is de All Time High van BTC eigenlijk? Ik meen het, ik weet het exacte getal niet.”

Agrawal verwees naar de dollarwaarde van de Bitcoin, een lastig vast te stellen getal, aangezien het op elke exchange tegen verschillende prijzen wordt verhandeld.

Larry Cermak van The Block stelde een lijst samen van de All Time Highs op de grootste exchanges. De prijzen van de Bitcoin varieerde van de $19.660 tot aan de $20.093.

Volgens CoinMarketCap is het hoogste punt ooit van $20.089 bereikt op 17 december 2017. Messari gebruikt hetzelfde getal van $20.089 en vertelt dat het ingewikkelder is om een ATH te bepalen dan je misschien zou denken.

“De all time high is niet noodzakelijk de hoogste prijs. Vanwege de aard van de historische gegevens die we analyseren, kunnen we niet altijd naar elke transactie van een activa kijken. Voor sommige activa kan de vermelde all time high bijvoorbeeld verwijzen naar het hoogste dagelijkse gemiddelde aller tijden.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Een andere all time high prijs

Daarnaast is er nog een ander getal dat regelmatig opduikt, namelijk $19.783. Dit getal, dat afkomstig is van de CoinDesk Bitcoin Price Index, wordt vaak aangehaald als de Bitcoin zijn all time high.

Het verschil in indexcijfers hangt allemaal af van welke exchanges ze gebruiken en hoe elke provider de prijzen berekent. Toen Agrawal gevraagd werd zijn eigen vraag te beantwoorden, zei hij:

“Ik denk dat de $20.000 de aandacht trekt van de mainstream (en daarom kan het mij schelen).”

Artur Sapek, oprichter van crypto markten platform Cryptowatch, was het daarmee eens.

“Persoonlijk denk ik dat de $20.000 een goede mijlpaal is om te overwegen als een all time high. Gezien het feit dat de all time highs zo sterk variëren op elke exchange en omdat de dollar sinds 2017 wat waarde heeft verloren. Aan inflatie gecorrigeerd, lijkt de $20.000 mij een redelijke all time high om nu te gebruiken. “

Matthew Graham, CEO van Sino Global Capital, zei het volgende:

“Ik denk niet dat het er toe doet. Hoe je het ook meet, we zullen snel voorbij de oude all time highs geraken.”

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top