bitcoin crash
Bitcoin

Wat is de oorzaak van de Bitcoin-daling vandaag?

In de afgelopen 24 uur is de koers van Bitcoin met 3,3% gedaald, waardoor de waarde opnieuw tot $28.000 is gezakt. Dit heeft een negatief effect op de bredere cryptomarkt, die voortdurend rode cijfers laat zien. Ethereum, momenteel de op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, heeft sinds vrijdag ook een daling van 6% ervaren.

Waarom Bitcoin vandaag daalde

De recente prijsschommelingen van Bitcoin dienen, zoals gebruikelijk, vanuit verschillende invalshoeken te worden geanalyseerd, aangezien er zelden slechts één oorzaak is. Op dit moment springt echter één factor in het oog: de opeenstapeling van transacties op het Bitcoin-netwerk en de buitengewoon hoge kosten die daarmee gepaard gaan.

De congestie ontstaat door de Bitcoin Ordinals en de recente invoering van de BRC-20 tokenstandaard. Deze standaard stelt mensen in staat om verhandelbare tokens te creëren op basis van Bitcoin. De nieuwe tokenstandaard is snel populair geworden binnen de meme coin-gemeenschap en heeft geresulteerd in een toename van dagelijkse transacties en een marktkapitalisatie van meer dan $160 miljoen in de afgelopen week.

Op zondag maakte Binance, de grootste cryptocurrency-beurs, voor het eerst bekend dat het de verwerking van Bitcoin (BTC) opnames zou stopzetten. Volgens een verklaring op Twitter ligt de oorzaak van deze opschorting bij de congestie op het Bitcoin-netwerk.

Vandaag plaatste Binance een tweet waarin het aankondigde dat Bitcoin-opnames “tijdelijk” waren opgeschort vanwege een groot aantal uitstaande transacties. Twee uur later liet de beurs weten dat het opnemen van Bitcoin weer mogelijk was, maar dan wel tegen hogere kosten.

We hebben onze tarieven bijgesteld om herhalingen in de toekomst te vermijden en zullen de on-chain activiteiten nauwlettend in de gaten houden en indien nodig aanpassingen doorvoeren. Ons team heeft tevens gewerkt aan het implementeren van Bitcoin Lightning Network-opnames, wat in dergelijke situaties hulp zal bieden.

– Binance

Bitcoin-prijsdaling door ophoping en liquaditeitscrisis

De congestie op het Bitcoin-netwerk en de tijdelijke opnameschorsing bij Binance hebben de markt ontregeld en een daling van de prijs teweeggebracht. Opmerkelijk is dat Binance niet de enige beurs was die hiermee te maken kreeg. Er staan momenteel 429.000 transacties in de mempool te wachten om in een block te worden opgenomen.

De Bitcoin-prijs bevindt zich al enkele weken in een stabilisatieperiode na de krachtige rally aan het begin van dit jaar. Ondanks dat Bitcoin momenteel in een handelszone gevangen zit als gevolg van de recente prijsdaling, blijft het overkoepelende positieve sentiment ongewijzigd.

Als laatste worstelen de Bitcoin- en de cryptomarkt momenteel met een liquiditeitscrisis als gevolg van Operation Choke Point 2.0. Dit heeft geleid tot historisch lage liquiditeit en de verwachting is dat de volatiliteit hoger zal worden.

Bitcoin nieuws

Verdere correctie Bitcoin: Koers mogelijk naar $50.000
Amerikaanse centrale bank geeft opnieuw gigantische fout toe
Crypto.com CEO: Bitcoin zit in de vroege fase van de bullmarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?