Altcoin Nieuws

Wat is Vita Inu (VINU) en waarom is deze memecoin in één maand met 200 procent gestegen?

De best presterende memecoin van deze week is zonder twijfel Vita Inu (VINU). VINU noteert voor deze maand een plus van 200 procent en lijkt nog niet klaar te zijn. Ook vandaag schrijft het project een plus van meer dan 3 procent op.

De opkomst van memecoins

Het jaar 2021 is ongetwijfeld het jaar van de memecoins geweest. Natuurlijk hadden ook DeFi en NFTs hun doorbraak in de zomer van 2021, maar de memecoins hebben samen miljarden aan market cap gepakt. Memecoins zijn munten die in principe beginnen als grap, maar met market caps van meerdere miljarden is het lastig om dat vol te houden. De market cap van Dogecoin is bijvoorbeeld vele malen groter geweest dan die van de ABN Amro.

In vergelijking met Bitcoin is Dogecoin nog altijd een klein project, maar in vergelijking met vele grote bedrijven heeft het een behoorlijke waarde verzameld. Moeten we de memecoin-industrie daardoor serieus nemen of niet? Dat is de grote vraag waar iedereen mee worstelt. Als je alles tot op het bot analyseert blijft er in principe geen reden over om te investeren. Maar de mensheid en zeker de financiële markten laten zich niet altijd vangen in objectiviteit.

Wat is Vita Inu?

Vita Inu is een memecoin met een hoog aantal transacties per seconde en de mogelijkheid om smart contracts te gebruiken. Net als Dogecoin is Vita Inu gebaseerd op hondenplaatjes. De kernwaarden van het projecten zijn het hebben van plezier, het ontmoeten van nieuwe mensen en het leren over technologie.

Het project concurreert dus vooral met Dogecoin en Shiba Inu op het gebied van transactiesnelheid, transactiekosten en het feit dat ze smart contracts hebben. Al is het met Dogecoin tegenwoordig ook mogelijk om smart contracts te gebruiken via de Dogechain. Dat project is officieel niet verbonden met Dogecoin, maar maakt voor de munt wel DeFi, NFTs en andere dingen mogelijk.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten