Watchlist: Zilliqa (ZIL) & Litecoin (LTC)

Zoals jullie misschien al weten deel ik regelmatig mijn watchlist in het Telegram kanaal van Newsbit. Hierin geef ik mijn mening en deel ik de charts van coins die er naar mijn mening interessant uitzien. De munten in de watchlist kunnen een resistance into support flip maken, support naderen of een fibonacci level toucheren. Daarnaast kijken wij ook naar candlesticks en patronen.

Vandaag ga ik een aantal coins uit mijn watchlist bespreken die er TA gezien erg interessant uit zien. Litecoin maakt namelijk een falling wedge en Zilliqa zit in een consolidatie zone die omhoog uit zou kunnen breken. Kortom twee interessante ontwikkelingen om in de gaten te houden.


Watchlist: Zilliqa (ZIL)

Als we naar de chart van Zilliqa kijken zien we dat de koers flink aan het dalen is de afgelopen weken. Echter, de ontwikkelingen op de chart die we nu zien wijken af van deze trend. We bewegen namelijk niet meer naar beneden maar zien een zijwaarts patroon ontstaan. Wat wil dat zeggen? Dat zegt eigenlijk dat de kopers en verkopers elkaar hebben gevonden. Ze liggen in evenwicht. Dit noemen we ook wel een consolidatie range.

 

Consolidatie range ZIL/USDT

Het is bij een consolidatie range belangrijk dat je afwacht. Je weet namelijk niet welke richting hij gaat kiezen. De prijs kan omhoog uitbreken maar de kans is ook aanwezig dat hij naar beneden zakt.

Toch zou je een entry kunnen maken. Dit kan je doen op de zogeheten ‘retest’. Wat je dan doet is afwachten tot wanneer ZIL een richting heeft gekozen. Wil je in entry maken zal dat dus betekenen dat de munt naar boven uit moet breken. Je laat hem dan dus uitbreken en wacht de pullback af op de support dat eerder een resistance was. Je maakt daar een entry op mits je een bullish candle formatie ziet. Denk bijvoorbeeld aan een hammer of morning star.

In de afbeelding hieronder is zo’n uitbraak te zien, waarbij je een entry maakt op de retest.

 
Mogelijke uitbraak ZIL/USDT

Wil je meer weten over het koersverloop van Zilliqa? Bekijk dan even de Zilliqa video update hieronder. Daar gaan we verder in op de targets en de manier van traden.

 
 

Watchlist: Litecoin (LTC)

Litecoin vormt een mooie falling wedge. Dit is over het algemeen een reversal/continuation patroon. Dat wil dus zeggen dat als deze uitspeelt, zoals die in de theorie beschreven staat, we een leuke stijging kunnen verwachten.

 
LTC/USDT – Falling wedge

Laten we hier eens verder op in gaan. Ook bij dit patroon zijn er een paar belangrijke punten die je in de gaten moet houden, namelijk: Maak nooit een entry in de wedge. Zoals je kan zien aan het patroon kan hij altijd verder zakken tot dat het puntje is bereikt. Mocht je daarom bijvoorbeeld kopen op de onderste trendlijn kan het zomaar zo zijn dat hij nog zo’n 10% daalt totdat het uiterste puntje is bereikt.

Wat we daarom het liefst willen doen is het kopen in het uiterste puntje van de wedge, ook wel de apex genoemd. Daarnaast zou je ook een entry kunnen maken na de breakout op de retest.

 
LTC/BTC – mogelijke entry zones

Het is voor LTC nu dus eventjes afwachten. Aangezien we nog niet weten tot hoe ver hij door blijft zakken. Wel is het een zeer interessante munt om in de gaten te houden.

 

Trade safe

Let wel op met het maken van een entry. Als Bitcoin volatiel is kunnen de altcoins daar flink onder lijden. Als je een entry maakt zorg er dan voor dat je een strakke stop-loss instelt en niet te gretig bent. Voor deze set-ups is het dus erg belangrijk dat je de aangegeven entry points afwacht. Ga dus geen overhaaste beslissingen maken. Geduld zal zeker beloont worden. Mocht je nou meer willen weten over de markt join dan even ons telegram kanaal: @newsbit_crypto.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken