dapper labs
Blockchain

Web3-studio Dapper Labs moet 22 procent van zijn personeel laten gaan

Roham Gharegozlou, de oprichter en CEO van Dapper Labs, kondigde woensdagavond laat aan dat zijn bedrijf 22 procent van het personeel moet laten gaan. Deze moeilijke beslissing is volgens Gharegozlou het gevolg van de zware macro-economische omstandigheden die al vanaf het begin van 2022 op de sector drukken.

Het laatste wat we wilden

“Deze ontslagronde is het laatste wat we wilden, maar het is helaas noodzakelijk voor de lange termijn gezondheid van ons bedrijf en de gemeenschap. We weten dat Web3 en crypto de toekomst zijn voor verschillende industrieën, maar het macro-economische klimaat van vandaag betekent dat we niet de volledige controle over de timing daarvan hebben”, aldus de CEO van Dapper Labs.

Volgens de CEO is het bedrijf ook te snel gegroeid van 100 naar ruim 600 medewerkers in minder dan twee jaar tijd. Die groei voorkwam de mogelijkheid voor Dapper Labs om zich als een gemeenschap-gedreven bedrijven te blijven gedragen. Hoe groter een bedrijf, hoe lastiger het is om je op de omstandigheden aan te passen.

“Ik neem daar de volledige verantwoordelijkheid voor”, aldus Gharegozlou. “Vandaag is een zware dag bij @dapperlabs omdat we vaarwel zeggen tegen enkele geweldig talentvolle, intelligente en onzelfzuchtige teamspelers”, zo laat Dave Feldman, de vice-president van de market afdeling, weten.

Problemen op NFT-front

Het nieuws over de ontslagronde bij Dapper Labs komt enkele uren nadat bekend werd dat de populairste NFT-marktplaats van het bedrijf, NBA Top Shot, een 2-jarige dieptepunt bereikte op het gebied van maandelijkse verkopen. Met name de NFT-sector heeft het zwaar tijdens de crypto-winter.

Dat geldt overigens niet voor ieder project, want bij Reddit scoren de NFTs op dit moment record na record. De zogenaamde Reddit Avatars doen het een stuk beter dan verwacht en zijn bijna een soort licht in donkere tijden voor de NFT-industrie.

Dapper Labs is een gevestigde naam in de NFT-wereld, want het lanceerde in 2017 bijvoorbeeld de CryptoKitties, wat in feite een van de eerste populaire NFTs waren. Verder is het bezig om een voetbal-versie van de NBA Top Shot marktplaats te maken. De NBA-versie is uiteraard gericht op basketbal.

Blockchain nieuws

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Nigeriaanse jongeren aangespoord om actief deel te nemen aan blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren