WeChat Smartphone
Blockchain

WeChat integreert digitale Yuan in betalingsplatform

Lokale media melden dat WeChat, het toonaangevende sociale netwerk- en betalingsplatform van China, de digitale valuta van de centrale bank van het land (CBDC) heeft geïntegreerd in haar betalingsdiensten. Deze stap is genomen om de populariteit van de digitale yuan te vergroten.

Snelle betalingsfunctie is toegevoegd

WeChat heeft nu de snelle betalingsfunctie van de digitale Yuan-wallet geïntegreerd, waarmee het de 2e betalingsapp na Alipay is die deze functie ondersteunt. Gebruikers kunnen nu de digitale Yuan gebruiken om te betalen op specifieke WeChat-miniprogramma’s en andere platforms.

Op de pilotversie van de “Wallet Quick Payment Management”-pagina van de digitale Yuan-applicatie worden momenteel 94 handelsplatforms vermeld die toegankelijk zijn, waaronder WeChat. Dit betekent dat WeChat Pay nu digitale Yuan-betalingen mogelijk maakt voor bepaalde toepassingen, zoals het bestellen van eten bij McDonald’s en het betalen van rekeningen.

Snelle betalingsfunctie moet nog wel geactiveerd worden

Om de snelle betalingsfunctie van de WeChat-betalingswallet te activeren, moeten gebruikers de operator van de digitale Yuan-wallet toestemming geven om hun mobiele telefoonnummer, dat gekoppeld is aan WeChat, te synchroniseren. Zodra de functie is geactiveerd, kunnen gebruikers digitale Yuan-betalingen doen bij verkopers die deze valuta ondersteunen via de WeChat-app. Verdere integraties zullen geleidelijk beschikbaar komen.

“Chinese consumenten zijn zo gewend aan WeChat Pay en Alipay, dat het onrealistisch is om te verwachten dat ze overstappen naar een nieuwe mobiele betaalapp”, zegt Linghao Bao, analist bij Trivium China, een strategisch adviesbureau. “Het is logisch dat de centrale bank samenwerkt met WeChat Pay en Alipay in plaats van alleen te werken.”

De e-CNY, ook wel bekend als de digitale Yuan, wordt momenteel getest in ten minste 26 steden en provincies in China. Tijdens het Lunar New Year-winkelseizoen van 2023 zag de digitale valuta een toename in transactievolumes op Chinese e-commerceplatforms, geholpen door e-CNY-handouts van de autoriteiten.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins