Ripple

Weer een nieuwe exchange relist Ripple’s XRP token

De in Japan gevestigde crypto exchange ‘DeCurret’ heeft de beslissing genomen om Ripple’s XRP token opnieuw te verkopen op zijn handelsplatform.


Gaan meer exchanges de XRP token relisten?

Een XRP-fan op Twitter met de naam XRP_OWL merkte op dat de Japanse exchange dus opnieuw de XRP tokens heeft aangeboden en de handel weer toestaat.

Het is nog niet 100% duidelijk of het nieuws klopt, aangezien er nog geen officiële bevestiging is. Maar het handelspaar lijkt wel degelijk beschikbaar te zijn in de orderboeken van de exchange. Daarnaast sprak het platform onlangs al over het XRP / JPY handelspaar. Ze lijken dus niet zo bang voor de regelgevende onzekerheid in Amerika.

Grote exchanges, waaronder Coinbase, Bitstamp, Kraken, Huobi en Binance.US hebben XRP eerder dit jaar de XRP handel stop gezet nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak tegen Ripple had aangespannen. Eind maart begonnen leden van de XRP-community de online beweging #RelistXRP die in verschillende landen een populair onderwerp werd.

Een motivatie achter de #RelistXRP-campagne zijn de positieve ontwikkelingen rechtszaak. Tijdens een hoorzitting kwam naar buiten dat de SEC vind dat alleen Ripple en gelieerde ondernemingen kunnen worden beschuldigd voor illegale verkoop van de token en exchanges en particulieren dus niet.


De toekomst ziet er goed uit voor Ripple

Het is vermeldenswaard dat de Zwitserse crypto-exchange Lykke de eerste exchange was die XRP opnieuw aanbiedt en ook Bityard biedt de munt weer aan. De community hoopt nu dat deze drie exchanges een voorbeeld zullen zijn voor platforms over de hele wereld. Het is echter onwaarschijnlijk dat top exchanges zoals Coinbase de XRP-token opnieuw zullen aanbieden voordat er duidelijkheid is over de status van de token.

XRP bereikte onlangs het hoogste niveau sinds januari 2018 met $1,96. Sindsdien is de prijs wat teruggezakt waardoor de koers op het moment van schrijven rond de $1,36 ligt. Ondanks de correctie zijn veel analisten van mening dat de toekomst er positief uitziet voor Ripple en zijn XRP token.