Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Weer goed nieuws voor Ripple? – komt er een enorme prijsstijging?

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft een reactie ingediend waarin hij de oppositie van de Securities and Exchange Commission verwerpt. Hij wil namelijk dat de Estabrook Notes openbaar worden gemaakt.


Wat zijn de Estabrook Notes?

De Estabrook Notes zijn documenten van de ontmoeting tussen Garlinghouse en een voormalig SEC-commissaris genaamd Roisman, die op 9 november 2018 plaatsvond. De notitie, indien verstrekt, zal een discussie tussen de CEO van Ripple en belangrijke SEC-vertegenwoordigers openbaar maken. Deze discussie ging over de regulering van de crypto token in de Verenigde Staten, aldus de brief van Ripple.

De advocaten van Garlinghouse stellen dat het verzet van de SEC tegen de openbaarmaking van de Estabrook-notes, aantoont dat het bureau weet dat het bewijs zijn zaak zou kunnen schaden.

“Met de Estabrook Notes – ook een verslag van een ontmoeting tussen een SEC-commissaris en Garlinghouse – heeft de Securities and Exchange Commission klaarblijkelijk geconcludeerd dat het document haar zaak niet ondersteunt. Daarom houdt de SEC de noties achter,” luidde een uittreksel uit de brief.


Wil jij Ripple verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De uitkomst van de rechtszaak gaat bepalend zijn voor de XRP prijs

De rechtszaak tegen Ripple heeft sinds december 2020 zijn tol geëist van investeerders. De XRP koers is enorm gecrasht sinds de rechtszaak begon. De token verloor meer dan 50% van zijn waarde en daalde tot een dieptepunt van $0,20. De enorme crash werd veroorzaakt toen verschillende in Amerika gevestigde crypto exchanges de ondersteuning voor de munt stopzetten.

Sindsdien is de XRP koers weer wat opgekrabbeld, waardoor 1 XRP token op het moment van schrijven rond de $0,77 ligt. Echter, nu de rechtszaak steeds dichter naar een einde beweegt speculeren investeerders dat een uitkomst in het voordeel van Ripple de XRP prijs waarschijnlijk zal doen stijgen tot boven zijn vorige All Time High van $3,84.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten