Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Welke nieuwe updates en functies komen er naar het Cardano netwerk?

Het Cardano netwerk blijft constant updates uitvoeren en nieuwe functies implementeren. Ook in het jaar 2022 zal het netwerk weer grote veranderingen ondergaan. In dit artikel bekijken we wat er gaat veranderen en wanneer de volgende update uitkomt.

Welke updates zullen plaatsvinden in 2022?

Eind 2021 vond de release van het Cardano ‘Goguen’ tijdperk plaats. Ook de Cardano Alonzo mainnet hard fork is live en dat betekent dat we aangekomen zijn bij de volgende fase van de Cardano roadmap, namelijk de ‘Basho-upgrade’.

Het Basho-tijdperk zal ervoor gaan zorgen dat de schaalbaarheid van het netwerk verbeterd door side-chains toe te voegen om de druk op de main-chain te verlichten. De verwachting is dat het ergens in 2022 live gaat.

De eerste echte upgrade op de routekaart is echter de Vasil-hardfork, die naar verwachting de kosten van grote transacties zal verlagen.

Na het Basho-tijdperk is Voltaire de laatste fase van het netwerk. Deze fase introduceert een stem- en treasurysysteem waarmee investeerders een meer directe impact kunnen hebben op het gedecentraliseerde netwerk, aangezien Cardano zich dan verwijdert van het management van IOHK.

Daarnaast hoopt de Cardano Hydra Layer-2 de schaalbaarheid te verbeteren door het aantal transacties per seconde op het netwerk te verhogen. Ook zal een algoritmische stablecoin genaamd “Cardano Djed”, later dit jaar worden gelanceerd.

Cardano nieuws

Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
Cardano-whales verzamelen $138 miljoen in ADA Cardano-whales verzamelen $138 miljoen in ADA
Cardano Vasil hard fork opnieuw met enkele weken uitgesteld Cardano Vasil hard fork opnieuw met enkele weken uitgesteld
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten