Bitcoin (BTC) ATM
Blockchain

Wereldwijd nog geen 100 Bitcoin ATM’s toegevoegd in tweede helft van 2022

Waar het Bitcoin ATM-netwerk in 2021 iedere maand met duizenden machines steeg, zijn er in de laatste 6 maanden van 2022 slechts 94 van deze machines geplaatst.

Installatie van Bitcoin ATM’s gehinderd

Het aantal Bitcoin geldautomaten (ATM’s) wordt gezien als een maatstaaf voor de adoptie van de top cryptocurrency. De installatie hiervan is gehinderd door diverse factoren, waaronder de geopolitieke spanningen en de wereldwijde inflatie. Meerdere initatieven die de groei van het hele crypto-ecosystemen moet ondersteunen zijn hierdoor vertraagd of gecanceld. Als gevolg hiervan daalden de inspanningen om nieuwe Bitcoin-geldautomaten te installeren in veel landen die ooit het initiatief hadden genomen.

In de eerste helft van 2022 zijn er naar verluidt 4.169 BTC ATM’s geplaatst. In de tweede helft slechts 94, een aanzienlijk verschil. Deze gegevens worden bevestigt door CoinATMRadar. Ondanks dit hebben landen als Spanje en Australië wel het voortouw genomen in crypto ATM-installaties. De Verenigde Staten (VS) en Canada behouden de top twee posities voor het hosten van het grootste aantal geldautomaten. El Salvador, het land dat ooit de derde positie bekleedde, is nu na respectievelijk Spanje en Australië gezakt naar de vijfde positie.

Alhoewel het aantal BTC ATM’s momenteel gehinderd worden, kan dit ook relatief snel weer herstellen. Diverse landen maken namelijk wel stappen in hierin, waaronder Australië die net El Salvador ingehaald heeft om de op 3 na grootste crypto ATM-hub te worden. Zij kregen onlangs hun eerste Lightning-enabled Bitcoin ATM.

Ook zien enkele fabrikanten van Bitcoin-machines een stijging in interesse en aanvragen in hun machines. In onderstaande grafiek is de stijging van meerdere fabrikanten te zien. Het zou hiermee als slot kunnen dat dit deel van de crypto-markt dan ook (relatief) snel een herstel ziet. Toch blijft dit speculatie en is hiermee niet zeker.

Blockchain nieuws

Nigeria lanceert ambitieus blockchain-initiatief ‘Nigerium’ voor databeveiliging en nationale integriteit
Wereldwijde cryptohandel verwacht enorme groei in 2024
Portal introduceert PortalPay om drempels voor blockchain gaming te verlagen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen