Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Rapport: Wereldwijde adoptie van crypto’s kan binnenkort een cruciaal punt bereiken

Wells Fargo Investment Institute, de onderzoeksdivisie van Wells Fargo Wealth and Investment Management, heeft een rapport uitgebracht waarin het potentieel van cryptocurrencies wordt benadrukt als een investeringsmogelijkheid die verwant is aan de begindagen van het internet.


Rapport bullish over crypto

In een maandag gepubliceerd rapport met de titel “Cryptocurrencies – Too early or too late?” werd verwezen naar cryptocurrencies als ‘levensvatbare investeringen’. De bankgigant liet echter doorschemeren dat er geen haast was voor beleggers om de markt te betreden.

Wells Fargo’s wereldwijde beleggingsstrategie team vindt niet dat het ’te laat is om te investeren’ in crypto. De ruimte is relatief jong in vergelijking met andere activaklassen.

Volgens de bankgigant volgt de technologie achter crypto een adoptiepad dat vergelijkbaar is met dat van het internet in het begin tot halverwege de jaren negentig. Consumenten hadden toen nog tijd nodig om erachter te komen wat de technologie is. Ook was het nog onduidelijk wat het kan doen en hoe het hen ten goede kan komen. Maar net als bij het internet suggereert het stijgende aantal crypto-gebruikers dat de wereld de technologie begint te omarmen.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Flinke stijging wereldwijde crypto-gebruikers

Volgens een studie van Crypto.com uit juli is het aantal wereldwijde crypto-gebruikers meer dan verdubbeld. Het aantal is gestegen van 100 miljoen in januari 2021 naar 221 miljoen in juni. Het rapport meldt het volgende:

“Als deze trend doorzet, zouden cryptocurrencies binnenkort de vroege adoptiefase kunnen verlaten en een buigpunt van hyperadoptie kunnen betreden. Dit is vergelijkbaar met andere technologieën. Er is een punt waarop de adoptiecijfers beginnen te stijgen en niet meer teruggaan. Precieze cijfers daargelaten, is er geen twijfel dat de wereldwijde adoptie van cryptocurrencies stijgt en binnenkort een hyper-inflectiepunt zou kunnen bereiken.”

Het rapport voegde eraan toe dat het wegnemen van regelgevende restricties ook nodig is voor een grotere adoptie. Er werd opgemerkt dat de omgeving langzaam aan het veranderen is en “cryptocurrencies als beleggingsactiva gaat zien.”

Het Wells Fargo-team adviseerde potentiële crypto-gebruikers om geduldig te zijn en private plaatsingen te gebruiken voor investeringen. De beschikbare soorten valuta zouden namelijk “achterlopen en nog steeds aan het rijpen zijn.” Er kunnen echter binnenkort investeringsopties van hogere kwaliteit ontstaan. De voorwaarde is dat de hindernissen op het gebied van regelgeving worden weggenomen.

“Er is geen reden om ons te haasten. De meeste kansen liggen vóór ons, niet achter ons. We hebben goede hoop dat regelgevers binnenkort beleggingsfondsen en ETF’s zullen goedkeuren die door de digitale activa zelf worden gedekt. Misschien zelfs al in 2022.”

Vanaf oktober 2021 bied het Wells Fargo Investment Institute begeleiding en advies over meer dan $2,1 biljoen aan activa. Het bedrijf kondigde vorig jaar aan dat het van plan was gekwalificeerde beleggers aan boord te nemen van zijn crypto-investeringsplatform.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten