VISA logo
Ripple

Werkt betalingsgigant Visa in het geheim samen met Ripple?

De bekende crypto-influencer 24HRSCRYPTO heeft beweerd dat de wereldwijde betalingsgigant Visa in het geheim samenwerkt met Ripple. Let wel, dit is slechts een gerucht.

Meerdere partnerschappen

Gisteren (6 feb) deelde de influencer op Twitter een video waarin hij liet zien dat Visa de laatste jaren samenwerkte met minstens 4 Ripple-partners, of door middel van een partnerschap of een volledige overname. Volgens de influencer is dit een goed teken voor Ripple en zijn XRP token, en hij verwacht zelfs dat de prijs van XRP boven de 100 dollar zal stijgen als de informatie waar is.

De Ripple-partners waar hij op wijst zijn Earthport, Dee Money, CurrencyCloud en Novatti. Visa heeft Earthport en CurrencyCloud overgenomen. Anderzijds ging het samenwerkingsverbanden aan met Dee Money en Novatti.

De partnerschappen betekenen zeker niet meteen dat Visa samenwerkt met Ripple

Hoewel er partnerschappen zijn, is het verstandig om de beweringen van de influencer met een korreltje zout te nemen. Na uitvoerig onderzoek blijkt dat de bedrijven die volledig door Visa zijn overgenomen, niet langer op de klantenpagina van Ripple staan. Het blijkt dat deze partnerschappen en overnames voornamelijk bedoeld zijn om het bereik van Visa’s grensoverschrijdende betalingsoplossingen te vergroten, zonder vermelding te maken van Ripple of XRP.

Hoewel het moeilijk is om te stellen dat Visa samenwerkt met Ripple, laten de partnerschappen wel zien dat de partners van Ripple zeer belangrijk zijn in de financiele wereld. Dit omdat ze voortdurend samenwerken mettraditionele financiële reuzen zoals Visa.

Op dit moment wordt XRP verhandeld voor $0,3961. Het is sinds het begin van het jaar met 16,5% gestegen na een heropleving van de cryptomarkten na een treurig 2022. Velen verwachten dat de prijs van de token zal stijgen in het geval van een gunstige uitspraak in de lopende SEC-rechtszaak, die nu wacht op de beslissing van rechter Analisa Torres.

Ripple nieuws

Ripple’s XRPL ziet indrukwekkende groei dit jaar
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Crypto-Analist: Zeldzame indicator voorspelt gigantische XRP stijging naar $3
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?