Wetsvoorstellen overwegen Digitale Dollar

De voorgestelde wetgeving, die bedoeld is om de Amerikaanse economie te ondersteunen tijdens de coronavirus pandemie, bevat de aanbeveling om een digitale dollar te creëren.


Amerika moet Digitale Dollar uitgeven

Deze virtuele dollar zou individuen en gezinnen helpen om te overleven nu bedrijven gesloten zijn. De sluiting van bedrijven resulteert namelijk in torenhoge werkeloosheid en een mogelijk ernstige recessie.

Volgens de wetsvoorstellen die vorige week werden gedeeld, gaat de Federal Reserve mogelijk gebruik maken van een “digitale dollar” en digitale wallets. Hiermee zou de centrale bank gratis geld kunnen geven aan Amerikaanse burgers. Dit zou mogelijk gaan om een bedrag van $1.000 voor minderjarigen en $2.000 voor volwassenen.

Naast een digitale dollar zou de Fed ook verantwoordelijk zijn voor digitale wallets. Geen van de wetsvoorstellen geeft aan dat het programma een gedecentraliseerd grootboek of een ander soort crypto project zou gebruiken. Het digitaliseren van de dollar in het algemeen wordt echter door veel invloedrijke figuren gezien als een noodzaak voor de VS.

Voormalig lid van de ‘Commodity Futures Trading Commissie’ J. Christopher en econoom Judy Shelton, geloven beiden dat Amerika haar financiële leiderschap kan verliezen als ze geen eigen digitale dollar uitgeven.


Koop de Goedkoopste Bitcoins

Ben jij van plan Bitcoins te gaan kopen? Newsbit raadt je dan aan om een account aan te maken bij de goedkoopste exchange van Nederland, genaamd Bitvavo. Bitvavo biedt de volgende voordelen:

  • Goedkoopste van Nederland
  • Groot aanbod cryptomunten
  • Betalen met iDEAL
  • Als je via de onderstaande knop een account maakt handel je gratis voor de eerste 1000 euro.

Twee platina munten van $1 biljoen dollar

Banken die lid zijn van de Federal Reserve kunnen volgens de wetsvoorstellen ook een zogenaamde ‘pass-through digitale dollar wallet’ aanhouden. Bovendien kunnen ontvangers ‘een pro rata aandeel van een samengesmolten reservesaldo’ van een member ontvangen.

Het wetsvoorstel volgt op de onthulling van Rashida Tlaib, de president van de Federal Reserve. Hij zei dat het een mogelijkheid is om elke Amerikaanse burger een betaalpas te geven waar $2.000 op staat. Ook zouden de burgers een jaar nadat de corona pandemie is ingeperkt nog eens $1.000 krijgen.

Volgens de wet van Tlaib zou de Amerikaanse centrale bank twee platina munten van $1 biljoen kopen. Het wetsvoorstel luidt als volgt:

“De minister van Financiën zou de nieuw gecreëerde reservefondsen van de rekening van de coin naar de gewone algemene schatkistrekening sturen. Deze middelen worden via het programma uitbetaald aan inwoners van de Verenigde Staten”.

Op de lange termijn moet de infrastructuur van de betaalkaart omgezet zijn in een permanent, door de staat beheerd digitaal walletsysteem voor openbare valuta. Dit moet gebeuren om te dienen als een privacy-respecterende ‘eCash’-aanvulling op universele Fed Accounts en / of Postal Bank Accounts for All, luidt het wetsvoorstel.

De democratische wetsvoorstellen zullen ingaan als de door de Republikeinen geleide Senaat in het ongewisse blijft over zijn eigen wetsvoorstel om de economie te stimuleren. De Democraten hebben nu de Republikeinse uitgavenrekening twee keer geblokkeerd. Dit hebben zij gedaan met het argument dat een programma van $500 miljard het ministerie van Financiën te veel discretie en te weinig transparantie geeft over hoe de fondsen aan bedrijven zouden worden uitbetaald.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken