pepe
Pepe Coin

Whale koopt voor $10,4 miljoen aan PEPE

Nadat Bitcoin op 14 maart zijn all-time high van 73.800 dollar bereikte kwam de markt in een neerwaartse trend terecht. Ook memecoins hadden te lijden onder de koersdalingen van Bitcoin, maar daar trok één whale zich weinig van aan. Over een periode van 28 uur kocht de whale in kwestie namelijk voor 10,4 miljoen aan PEPE.

In totaal gaat het om 1,238 biljoen PEPE tokens die van Binance werden gehaald.

Bron: Spot On Chain

Whale koopt enorme hoeveelheid PEPE

PEPE is een memecoin die concurreert met munten als Dogecoin en Shiba Inu. Wat deze munten zo bijzonder maakt, is dat ze in principe geen onderliggende waarde met zich meedragen.

Het gaat om munten die gebaseerd zijn op een meme en eigenlijk niets meer zijn dan een grap. Ondanks dat zijn dit soort munten erin geslaagd om gigantische market caps te verzamelen en samen zijn ze inmiddels tientallen miljarden dollars waard.

Nu kocht één whale over een periode van 28 uur dus 1,238 biljoen PEPE. Tegen de huidige koersen zijn die munten meer dan 10 miljoen dollar waard.

PEPE zelf kent momenteel een koers van 0,000008601 dollar per munt, waarmee het een totale market cap van 3,6 miljard dollar bezit. Daarmee staat de munt op plek 30 op CoinMarketCap.

De whale in kwestie zet er met zijn gigantische investering natuurlijk op in dat PEPE de komende periode wat flinke stijgingen gaat zien. Geloof jij in dit soort projecten?

De koersactie van PEPE

Op het moment van schrijven ziet PEPE er volgens de analisten van BeInCrypto veelbelovend uit. Hoewel er over de afgelopen 24 uur slechts een stijging van 0,15 procent op de borden staat, steeg het project de laatste 30 dagen met bijna 30 procent.

Op dit moment handelt PEPE boven zijn 50-daagse bewegende gemiddelde en heeft het een “gezonde” Relative Strength Index (RSI) van 62. Dat geeft volgens BeInCrypto aan dat het sentiment rondom de munt momenteel stabiel is.

Het is wel belangrijk om te weten dat dit soort munten grotendeels afhankelijk zijn van de koersactie van Bitcoin. Als Bitcoin goed presteert, dan zien we vaak dat munten als PEPE volgen.

Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Wat dat betreft is het voor PEPE een goede zaak dat Bitcoin ook vandaag weer goed begonnen is en over de afgelopen 24 uur op een stijging van ruim 1 procent staat.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht PEPE of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Door ChatGPT gemaakte memecoin bereikt marktkapitalisatie van $638 miljoen
Whales kopen plotseling massaal deze cryptomunt
AI tokens onderuit terwijl NVIDIA met 7% stijgt
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017