Shiba inu, shib
Shiba inu

Whales blijven massaal Shiba Inu kopen

Whales blijven onverminderd Shiba Inu (SHIB) tokens inkopen. Eerder deze week werd bekend dat grote beleggers voor meer dan $100 miljoen aan SHIB-tokens hebben verworven. Slechts gisteren schafte een anonieme whale voor een bedrag van $6 miljoen aan tokens aan, allemaal binnen een tijdspanne van 24 uur. De aankoop, bestaande uit ruim 708 miljard SHIB-tokens, werd gefaciliteerd door de crypto-exchange Gemini.

De drijfveer achter deze massale inkopen lijkt te liggen in de huidige gunstige prijzen; de SHIB-koers is aanzienlijk gedaald, tot het laagste punt van dit jaar. Een dergelijke koersdip hebben we eerder gezien: in juni was de prijs zelfs nog lager, onder de $0,000007. Daarvoor waren vergelijkbare lage prijzen alleen te zien middenin de bull run van 2021. Het lijkt erop dat grote investeerders nu massaal toehappen, anticiperend op een mogelijke koersherstel.

Shiba Inu koersverloop
Shiba Inu koersverloop – CoinGecko

Shibarium als katalysator

De activiteiten van de whales zetten zich voort, zelfs na de lancering van het layer-2 netwerk, dat is gecreëerd om te dienen als een gedecentraliseerd wereldwijd betalingssysteem. Het Shibarium-netwerk streeft er niet alleen naar toegankelijk te zijn, maar ambieert ook een platform te worden dat iedereen de mogelijkheid biedt om digitale producten te ontwikkelen. Daarnaast faciliteert het peer-to-peer transacties en biedt het andere essentiële functionaliteiten, waardoor het een fundament vormt voor een breed scala aan digitale activiteiten.

Wat betekent het gedrag van whales?

Als grote investeerders substantiële hoeveelheden cryptocurrencies zoals SHIB aankopen, kan dit diverse repercussies hebben op de markt. Een aankoop op grote schaal wordt vaak gezien als een teken van vertrouwen, wat andere beleggers kan stimuleren om eveneens te investeren.

Toch zijn er ook substantiële risico’s aan verbonden. Whales hebben de kracht om marktvolatiliteit te veroorzaken; een abrupte verkoop van hun aandelen kan de prijs drastisch doen dalen. Er is ook de voortdurende angst voor mogelijke marktmanipulatie, waarbij whales profiteren van kunstmatig geïnduceerde prijsschommelingen. Bovendien kan een concentratie van een groot aantal SHIB-tokens in handen van een klein aantal investeerders leiden tot een gevoel van centralisatie, hetgeen in strijd is met de gedecentraliseerde ethos van vele cryptocurrencies en potentieel het vertrouwen in het netwerk kan schaden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Hoeveel Shiba Inu (SHIB) bezit Elon Musk?
Shiba Inu Burnrate Schiet Omhoog met 627%
Shiba Inu en Shibarium: Hoe presteren ze? Een diepgaande analyse
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen