Bitcoin (BTC) Whale
Cardano

Whales kochten $600 miljoen aan Cardano vóór recente Koerssprong

Cardano (ADA) heeft recent een opmerkelijke koersstijging laten zien, met een toename van bijna 23% in de laatste week alleen. Dit momentum is duidelijk waarneembaar in de handelsactiviteit, met name onder de zogenaamde ‘whales’ – grote investeerders die substantiële hoeveelheden ADA lijken te kopen.

In oktober, terwijl de marktprijs van Cardano (ADA) relatief laag was, rond de $0,25 per token, besloten ‘whales’ om in actie te komen. Analyse van blockchain-data door IntoTheBlock laat zien dat deze whales een massale hoeveelheid ADA-tokens hebben ingekocht, met een totaal van ongeveer 1,89 miljard tokens. Deze aankoopactie vertegenwoordigt een investering van ruim 600 miljoen dollar. De beslissing van de whales om juist op dat moment ADA in te slaan, suggereert dat zij geloven in een rooskleurige toekomst voor Cardano en verwachten dat de waarde van de munt nog aanzienlijk zal stijgen.

De langetermijn visie van whales

De toekomstige prestaties van Cardano (ADA) roepen vragen op, met name of de koers zijn opwaartse trend kan voortzetten en de grens van $0,4 kan doorbreken. Een belangrijke verwachting is dat de whales de digitale munt hebben gelocht voor de langetermijn.

Deze whales, vaak ervaren of institutionele investeerders, maken hun investeringskeuzes op basis van grondige analyses en hebben doorgaans het vermogen om markttrends te beïnvloeden. Hun significante betrokkenheid bij ADA is doorgaans een positief signaal voor de waardeontwikkeling van de munt op de langere termijn.

Technische indicator hint op correctie

Ondanks de positieve langetermijnvooruitzichten voor Cardano (ADA), suggereren korte termijn technische indicatoren dat een correctie aanstaande kan zijn.

Crypto-analist Ali Martinez wijst op de TD Sequential indicator, die een verkoopsignaal lijkt af te geven. Deze tool wordt ingezet om te wijzen op mogelijke vermoeidheid in de prijsstijging en om te anticiperen op potentiële keerpunten in de markt. Dit gebeurt door het sequentieel tellen van candlesticks die aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Martinez stelt dat, indien zijn voorspelling uitkomt, de prijs van ADA zou kunnen terugvallen naar een steunniveau rond de $0.30. Dit zou neerkomen op een daling van circa 15% ten opzichte van de huidige marktwaarde.

Samenwerking Polkadot

Na de voorspelling van een mogelijke koerscorrectie door analist Ali Martinez, die wijst op een terugval naar $0,30, wordt er ook gekeken naar de lange termijn potentie van het netwerk. Met de recente aankondiging van een samenwerkingsverband met Polkadot, kunnen we een versterking van het netwerk verwachten.

Dit strategisch partnerschap, geleid door Charles Hoskinson en Gavin Wood, voormalige Ethereum collega’s, beoogt de communicatie tussen verschillende blockchains te verbeteren. Door het implementeren van Polkadots Substrate framework hoopt Cardano zijn schaalbaarheid en interoperabiliteit te verhogen, wat op de lange termijn een positieve invloed kan hebben op de waarde van ADA, ondanks eventuele korte termijn schommelingen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Cardano had gekocht
Google Bard voorspelt de Cardano prijs voor begin 2024
Cardano (ADA) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt na stijging van 10% – Kan het $1 bereiken?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers