avalanche
Avalanche

Crypto whales kopen 52 miljoen Avalanche tokens

De Avalanche koers heeft over de afgelopen zeven dagen een gigantische daling van 15 procent doorgemaakt, maar dat zorgt niet voor angst bij de whales. Investeerders met wallets van 1 tot 10 miljoen dollar aan Avalanche kochten de eerste dagen van april namelijk voor 2,1 miljard dollar aan Avalanche (AVAX).

Bron: IntoTheBlock

Dat bedrag was op het moment van kopen goed voor ongeveer 52 miljoen AVAX tokens.

Bijzonder lage correlatie met Bitcoin

Wat Avalanche op dit moment bijzonder maakt, is dat het een extreem lage correlatie met Bitcoin heeft. Op het moment van schrijven gaat het om een correlatie van 0,17 en dat suggereert dat de koers van Avalanche op dit moment niet zo afhankelijk is van Bitcoin.

Volgens de analisten van BeInCrypto kan dat het belangrijke fundament vormen voor significante stijgingen van de munt. Een hoge correlatie betekent dat munten Bitcoin volgen, terwijl een lage of zelfs negatieve correlatie wijst op onafhankelijkheid.

De bovenstaande grafiek van IntoTheBlock toont de correlatie met Bitcoin, die momenteel snel daalt. Maar wat betekent dit nu op de korte termijn voor de Avalanche koers?

Stijgingen op komst voor Avalanche?

“Gezien deze factoren kan de Avalanche koers met 23,5 procent stijgen vanaf de huidige koers van 47,32 dollar en in potentie het niveau van 60 dollar bereiken. Dat ligt net onder het hoogtepunt van 2024 van 65 dollar”, zo vertellen de analisten van BeInCrypto.

Op het moment van schrijven ligt Avalanche alweer iets onder dat niveau. De koers klokt nu namelijk binnen op 46 dollar.

Daarmee heeft het project een market cap van ~17 miljard dollar en staat het op plek 11 op CoinMarketCap. Mocht de stijging die BeInCrypto voorspelt er komen, dan zou het zomaar de top 10 binnen kunnen stormen.

Er is namelijk geen enorme stijging voor nodig om het Toncoin (TON) van Telegram in te halen. Wat denk jij? Heeft Avalanche de potentie om deze bullrun nog te verrassen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Avalanche of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten