Bitcoin whale
Bitcoin

Whales kopen gigantische aantallen Bitcoin na koersdaling tot cruciale $67.000

Afgelopen dinsdag crashte de Bitcoin (BTC) koers voor het eerst in twee weken tot zijn cruciale steunniveau van $67.000. De angst schoot er flink in op de cryptomarkt, maar de grote jongens beschouwden deze daling vooral als een grote koopkans.

Bitcoin whales hebben dinsdag namelijk een enorme slag geslagen en voor meer dan $1 miljard aan Bitcoins gekocht, een nieuw hoogtepunt sinds februari.

Bitcoin whales profiteren van crash

Uit data van blockchain-analysebedrijf CryptoQuant blijkt dat Bitcoin whales, ofwel entiteiten met ten minste 1.000 Bitcoins, op dinsdag 11 juni gezamenlijk maar liefst $1,38 miljard in bitcoin hebben gestopt. Hiermee zijn in totaal 20.600 Bitcoins aangeschaft.

Het vormt een groot contrast met wat de grote jongens normaliter iedere dag accumuleren. De afgelopen tijd ligt de instroom namelijk veelal rond de 1.300 en 2.200 Bitcoins per dag, met af en toe een zeldzame piek tot 10.000 of meer Bitcoins. De koopgolf van afgelopen dinsdag was de grootste instroom sinds 28 februari, toen de Bitcoin koers op weg was naar zijn all-time high.

Zoals gezegd incasseerde de Bitcoin koers afgelopen dinsdag harde klappen. Het begon allemaal in de nacht van maandag op dinsdag toen de koers onder zijn steunniveau van om en nabij de $69.000 dook. In de middag dook de koers zelfs onder het essentiële prijslevel van $67.000, maar in de avond werd deze weer heroverd.

Dat de Bitcoin whales in grote getalen ijverig hun BTC-stapel uitbreiden toont het vertrouwen dat zij, ondanks de koersval, hebben voor de nabije toekomst. Ze laten zich niet afschrikken door de bloederige prijsactie, en blijven geloven in de komst van een bloeiende bullmarkt.

BTC-reserves op exchanges dalen

On-chain analysebureau Santiment liet vandaag tevens op socialmediaplatform X weten dat het BTC-aanbod op crypto exchanges is gedaald tot het laagste niveau sinds december 2021, wat het begin markeerde van de hardnekkige bearmarkt.

Wereldwijde beurzen hebben tezamen een totaal van ongeveer 942.000 Bitcoins in handen, zo liet Santiment weten. 

Een daling in de Bitcoin-reserves is doorgaans bullish, omdat het aangeeft dat investeerders hun munten in eigen beheer nemen. Dit wijst erop dat zij niet van plan zijn om hun bezittingen op de korte termijn op de markt te dumpen,  maar juist voor lange tijd vast willen houden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten