Dogecoin, Shiba
Pepe Coin, Shiba Inu

Whales sturen grote hoeveelheden Shiba Inu en Pepe naar exchanges

Grote Shiba Inu (SHIB) en PEPE (Pepe) investeerders sturen enorme hoeveelheden tokens naar gecentraliseerde exchanges zoals Binance. Dit blijkt volgens data van blockchain analyse platform Spot On Chain. 

Miljoenen richting Binance

Eén whale heeft 1,088 biljoen SHIB-tokens, ter waarde van $18,2 miljoen, overgedragen aan Binance. Deze investeerder heeft aanzienlijke winsten behaald, aangezien de tokens oorspronkelijk werden gekocht tussen november en december 2023. Dit resulteerde in een winst van $8 miljoen, wat neerkomt op een rendement van 79%.

Een andere grote transactie betrof PEPE (Pepe) tokens. Een whale stuurde 700 miljard van deze tokens, met een waarde van $7,38 miljoen, naar Binance. In tegenstelling tot de SHIB-whale lijdt de PEPE-whale momenteel een verlies van 12% op zijn investering, wat neerkomt op een totaal verlies van $3,47 miljoen.

Over het algemeen worden dergelijke transacties naar exchanges als bearish beschouwd, omdat ze vaak duiden op een intentie om te verkopen. Investeerders verplaatsen hun activa naar exchanges om ze gemakkelijk te kunnen verhandelen. Gezien de omvang van deze transacties is het voor investeerders in memecoins belangrijk om de marktontwikkelingen de komende tijd nauwlettend in de gaten te houden.

Shiba Inu is meer dan een memecoin

Memecoins zagen begin 2024 enorme stijgingen. Naast Shiba Inu en Pepe noteerden ook Dogecoin (DOGE) en Dogwifhat (WIF) indrukwekkende winsten. Hoewel veel memecoins weinig waarde toevoegen, beschouwt Forbes Shiba Inu als een van de weinige met daadwerkelijk nuttige functionaliteiten.

Sinds de oprichting in augustus 2020 heeft Shiba Inu indrukwekkende innovaties geïntroduceerd, zoals de gedecentraliseerde exchange ShibaSwap en de Layer-2 oplossing Shibarium. Daarnaast breidt het project zijn functionaliteiten uit door samenwerkingen, waaronder een partnerschap met Zama.ai om privacy en beveiliging te verbeteren. Shiba Inu heeft ook stappen gezet in de wereld van non-fungible tokens (NFT’s) en domeinnaamsystemen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Wat is er aan de hand? Whales halen miljoenen aan SHIB en DOGE van exchange
Nieuwe Shiba Inu game kan boost geven aan SHIB en BONE
Shiba Inu marketing manager: Dit zijn de voor- en nadelen van een SHIB spot ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten