Bitcoin (BTC) Whale
Ethereum

Crypto whales verkopen massaal hun Ethereum

De Ethereum koers is weer onder de 3.000 dollar gedoken en alles wijst erop dat het project van Vitalik Buterin door een zwakke periode gaat. Eén van de meest duidelijke signalen hiervoor krijgen we van de whales, die momenteel en masse het netwerk vertalen.

Whale-populatie Ethereum daalt sterk

De whale-populatie van Ethereum is de afgelopen week sterk gedaald. Het aantal adressen met meer dan 100.000 dollar aan Ethereum is de afgelopen week met 14% gedaald van 150.000 naar 130.000 stuks.

Dat is geen positief signaal, want dat betekent simpelweg dat grote investeerders momenteel hun Ethereum van de hand doen. Zij lijken op de korte termijn in ieder geval het vertrouwen in Ethereum te verliezen.

Aan de andere kant is de Market Value to Realized Value (MVRV) score van Ethereum juist weer positief en hoopvol.

Deze is namelijk naar -10,4% gevallen. Dat wijst erop dat de gemiddelde inkoopwaarde momenteel 10,4% hoger ligt dan de huidige marktwaarde van Ethereum, wat betekent dat veel mensen op een verlies staan en hun Ethers waarschijnlijk niet zomaar zullen verkopen.

Waar ligt de bodem voor Ethereum?

Het is voor Ethereum belangrijk dat de munt nu ergens steun weet te vinden. Dat leek te gebeuren bij het 23,6% Fibonacci-niveau op de dagelijkse grafiek.

Dat Fibonacci-niveau ligt rond de 3.000 dollar, maar daar is Ethereum op dit moment in ieder geval weer onder gedoken. Meestal ziet men dat Fibonacci-niveau als de “bearmarkt-support” maar daar lijkt nu geen sprake van.

Mocht Ethereum opnieuw naar 2.800 dollar dalen, dan zou er volgens de analisten van BeInCrypto een nieuwe periode van accumulatie beginnen en zou dat de bullish-these rondom Ethereum invalideren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Binance CEO deelt verwachting voor Ethereum ETF’s
Ethereum ETF’s zetten laatste stap voor lancering, spanning stijgt
Ethereum ETF lancering kan voor $5,4 miljard aan instroom genereren
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren