Wikileaks krijgt veel Bitcoin donaties na arrestatie Assange


Na de arrestatie van Wikileaks oprichter Julian Assange, uit de Ecuadoriaanse ambassade, zijn er plotseling heel veel Bitcoin donaties binnen gekomen bij Wikileaks. Aanhangers van Assange doneren massaal om de juridische verderdiging van de Australische journalist te financieren. Op dit moment is er al voor meer dan 8 BTC, ter waarde van $40.0000 gedoneerd.


WikiLeaks heeft heel veel geld verdient aan Cryptocurrency

In 2010 heeft de Amerikaanse regering betalingsmaatregelen tegen WikiLeaks ingevoerd. Het bedrijf kon geen betalingen meer ontvangen en uitvoeren via Visa, Mastercard, Moneybookers etc.

In 2017 bedankte Assange de Amerikaanse regels cynisch voor de maatregelen. Hij vertelde dat die er namelijk toe hebben geleid dat de organisatie cryptocurrency als belangrijkste financieringsbron heeft gebruikt. WikiLeaks heeft dus heel veel crypto tokens ontvangen die later exponentieel in waarde zijn gestegen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de website bestand was tegen financiele tegenslagen en hoge juridische kosten.

 

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! (Klik op de onderstaande knop)

 
Newsbit Telegram

Volg ons telegram kanaal en discussieer mee! @newsbit_crypto

JOIN Close