Blockchain Nieuws

WK Voetbal kan enorme boost geven aan wereldwijde crypto-adoptie

Wellicht het grootste sportevenement na de Olympische Spelen, de FIFA World Cup, komt er weer aan. Het zou dit jaar echter wel eens voor een ongekende crypto-adoptie kunnen zorgen.

Prominente aanwezigheid van crypto bij sportevenementen

Een grote reden hiervoor is de prominente aanwezigheid van de crypto-industrie bij de sponsoring van het evenement. Ook de sponsoring van crypto in andere sporten helpt hier gedeeltelijk bij. Diverse crypto-partijen hebben eerder dit jaar gekozen om sponsor te worden van het WK in Qatar, waaronder ook Crypto.com. Zij zijn één van de hoofdsponsors van het evenement. Het zal echter blootstelling geven aan de crypto-exchange aan een geschat publiek van ongeveer 5 miljard kijkers. Het sportevenement begint op 20 november en zal 29 speeldagen hebben. Hiermee is het het kortste WK in 44 jaar tijd.

Crypto.com is één van de meest succesvolle platforms in het binnenhalen van promotionele deals en in het verkrijgen van naamgevingsrechten voor arena’s. Alhoewel de commercials niet perse baanbrekend waren, gaven ze wel een bredere blootstelling aan cryptocurrencies in het algemeen, naast de promotie van het crypto-bedrijf.

Fans kunnen eigen NFT maken

Ook het betalingsbedrijf Visa is een belangrijke sponsor van de FIFA. Visa werkt ook samen met crypto-partijen zoals Crypto.com, om het aanstaande evenement onder de aandacht te brengen. Visa veilt naar verluidt 5 NFT’s met opmerkelijke goals van verschillende landen uit eerdere World Cups. De veiling voor deze NFT’s is tot 8 november geopend en de opbrengst ervan gaat volgens Visa naar een goed doel.

Ook krijgen fans de mogelijkheid om hun eigen NFT’s te maken gedurende het evenement. Zo kunnen fans tijdens WK-wedstrijden deelnemen aan vier-minuten durende 6 tegen 6 wedstrijden. Deze vinden plaats op een speciaal ingericht FIFA Fan Festival. Hier is een interactief speelveld op gebouwd die hun bewegingen vastlegt en hier unieke GIF’s in de kleuren van hun favoriete nationale team van maakt. Spelers kunnen er vervolgens voor kiezen om hun GIF als NFT te ontvangen via een Crypto.com-account.

Gebruik van crypto’s aanzienlijk versneld

Alhoewel in het laatste WK al iets van cryptobewustzijn naar voren is gekomen, zijn er toch veel omstandigheden verandert sindsdien. Het vorige WK werd gehouden in Rusland, die in februari van dit jaar Oekraïne binnen gevallen is. Dit heeft geresulteerd in verschillende (economische) sancties die het land financieel geïsoleerd hebben van een groot deel van de wereld. Veel Russen zijn om deze reden gebruik gaan maken van cryptocurrencies. Dit om (wereldwijde) transacties uit te voeren of als manier om hun geld veilig(er) te stellen.

Toch is het ondanks dit ook lastiger geworden voor crypto-exchanges om inwoners van Rusland te blijven bedienen, ook dit vanwege de opgelegde sancties. Zowel de Verenigde Staten (VS) als de Europese Unie (EU) hebben sancties opgelegd aan crypto-exchanges om gebruikers uit Rusland te weren.

Ondertussen is het gebruik van cryptocurrencies ook aanzienlijk versneld in de regio waar het komende WK wordt gehouden. Volgens gegevens afkomstig van Chainalysis, is de acceptatie van cryptocurrency het afgelopen jaar sneller gegroeid in het Midden-Oosten dan waar dan ook in de wereld. Veel hiervan is gestimuleerd door investeringen in de Verenigde Arabische Emiraten, een golfland dat grenst aan Qatar.

Met de oprichting van een regionaal hoofdkantoor door enkele van de grootste cryptobedrijven ter wereld, positioneert de VAE zichzelf als slot een wereldwijde hub voor cryptocurrencies.

Als slot zou het aankomende WK die later deze maand begint ook de laatste kunnen zijn met 2 van de grootste spelers in de huidige sport. Zowel Lionel Messi als Cristiano Ronaldo zijn beide midden tot eind dertig, het einde van de beste speeljaren voor professionals. Toch heeft hun deelname de belangstelling voor fantokens van hun respectieve nationale teams, Argentinië en Portugal, gestimuleerd. Zowel ARG- als POR-fantokens zijn de afgelopen 2 weken met net geen 50% gestegen.

Blockchain nieuws

Genesis is Gemini Earn gebruikers 900 miljoen dollar schuldig
Alameda Research investeerde 1,15 miljard dollar in crypto miner Genesis Digital
Animoca komt met Metaverse fonds van miljard dollar voor ontwikkelaars
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten