Bitcoin

Woo: ‘Bitcoin prijs bevindt zich in vroege fase van de bullmarkt’

De situatie onder de huidige omstandigheden is vergelijkbaar met het vierde kwartaal van 2016, zegt Woo. Echter, de aanwezigheid van institutionele investeerders maakt dit jaar heel anders dan 2016.


Woo: ‘Bitcoin bevindt zich al in een bull markt’

Bitcoin (BTC) herhaalt hetzelfde patroon, wat er een jaar voor het zijn all-time high van $20.000 ook gezien werd. Dat zei de populaire statisticus Willy Woo.

In een reeks tweets die hij plaatste op 10 augustus zette Woo een debat voort dat was begonnen door Bitcoin-ontwikkelaar Jimmy Song. Hij debatteerde over het onderwerp of BTC al in een bull markt zit. Woo zei:

“Ja. De bullmarkt is al begonnen in april 2019,” en hij vervolgde: “Onlangs is de vroege hoofdfase begonnen, het gaat hetzelfde als in het vierde kwartaal van 2016, maar nu met andere dynamieken en thema’s.”

BTC bereikte de afgelopen dagen tweemaal de $12.000 grens. Daarnaast lijkt de munt een soort steun te vinden rond de $11.500. Dat is een optimistisch teken voor de lange termijn.

Ondanks het feit dat Bitcoin er niet in slaagde de $12.000 weerstand definitief te breken, blijft het sentiment rondom BTC zeer bullish.


Andere samenstelling van de markt

Volgens Woo is de samenstelling van de markt erg verschillend wanneer je 2016 vergelijkt met dit jaar. De markt is veel rijper en dat is te zien aan de interesse van grote institutionele instellingen. Hij vertelt:

“Eén van de thema’s is de legitimering van BTC voor grote institutionele fondsen. Een ander thema is de toegankelijkheid om crypto te kopen met bijvoorbeeld Square cash en Paypal.”

Woo verwacht dat investeringsfondsen Bitcoin adopteren tijdens de huidige bull-cyclus. Ook denkt hij dat BTC op een gegeven moment goud zal verslaan als safe-haven asset:

“Ik denk dat BTC zich deze cyclus zal bewijzen als een legitieme macro-asset-bucket voor traditionele investeerders. De cyclus daarna zal goud voorbijgaan als de belangrijke digitale SoV in een digitaal tijdperk.”


Investeerder voorspelt hoge winsten

De prognose stemt overeen met de conclusies van investeerder Dan Tapeiro. Hij voorspelde dat Bitcoin tijdens deze bull-cyclus enorme winsten van vijf tot tien keer zijn huidige waarde zal behalen. Dit is te zien in onderstaande grafiek met logaritmische schaal.

Logaritmische groeigrafiek van Bitcoin – Bron: LookIntoBitcoin

“Nu moet het omhoog gaan. Het zal minstens een paar jaar duren, want consolidatie van 2,5 jaar is een fantastische basis om te gebruiken als katapult. Het breken van oude hoogtepunten zal een explosief vervolg hebben. We moeten geduld hebben. “

Ook onthulde analist PlanB een toenemend bullish sentiment onder beleggers. Meer dan 50% van de beleggers gelooft dat BTC tegen december 2021 boven de $100.000 zal verhandelen.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin-halving: Minder impact dan verwacht?
Willy Woo: Bitcoin is biljoenen dollars waard
ETF-expert weinig optimistisch over nieuwe Bitcoin ETF’s in Hongkong
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?