Wordt Ethereum de investering van het decennium?

Crypto analist ‘CryptoWolf‘ heeft recentelijk een grootste uitspraak gedaan op Twitter. Hij deelt een grafiek met zijn Ethereum prijsvoorspelling voor 2020.

Zou Ethereum de beste investering van het decennium kunnen zijn? Analist CryptoWolf vertelt dat Ethereum de parabolische stijging van Bitcoin in de jaren 2010 kan gaan volgen. Het is een gedurfde uitspraak, maar de analist is zeker van zijn zaak. Hij vergelijkt in een grafiek zelfs de stijging van Bitcoin in het afgelopen decennium met de ETH grafiek op dit moment. De twee grafieken lijnen perfect op. Dat zou betekenen dat de grootste altcoin aan de rand van een enorme prijsstijging staat.

“Deze grafiek mag niet worden genegeerd”, schrijft hij.

 

Hoe realistisch is de ETH voorspelling?

De grafiek van Ethereum lijkt zich dus redelijk goed op te lijnen aan die van de Bitcoin. Toch betekent dit zeker niet dat ETH daadwerkelijk parabolisch gaat stijgen. Er zijn te veel andere factoren die hier invloed op hebben. Ten eerste is het grootste deel van de Ethereum groei afhankelijk van de Ethereum 2.0 update. Het kan nog wel een aantal jaren duren voordat ETH 2.0 volledig bruikbaar is. Het is dus waarschijnlijk erg optimistisch dat de altcoin snel gaat parabolisch gaat stijgen. Toch zijn de parallellen interessant om naar te kijken.

De tweet heeft de discussie op Crypto Twitter flink laten opvlammen. Sommigen bekritiseren de analist. De critici vertellen dat ETH te veel schaalbaarheidsproblemen heeft, wat voorkomt dat het de adoptie krijgt die het zo graag wil. Anderen zeggen dat niet ETH maar IOTA of XRP in de toekomst enorm zullen stijgen.

Weer anderen zijn het eens met de voorspelling. Ethereum is een enorm krachtig netwerk. Het project heeft de meeste ontwikkelaars van alle cryptocurrency projecten. Zeker als het schaalbaarheidsprobleem opgelost wordt heeft de munt zeker potentie om enorm te groeien.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken