Nieuws, Trending

Wordt Tether gedelist? Binance pauzeert USDT opnames

De grootste crypto exchange ter wereld, Binance, heeft er vanochtend voor gezorgd dat men geen Tether op kon nemen. Wel laat Binance weten dat de rumoer die ontstond dat USDT gedelist zou worden niet waar is.

Gaat Binance Tether (USDT) verwijderen?

Vannochtend stond op de Tether pagina van Binance “wallet maintenance, withdrawal suspended”. Dat betekent dat gebruikers geen USDT tokens op konden nemen. Later vandaag konden alle Binance gebruikers weer hun Tether tokens opnemen. Een klantenservice medewerker van de crypto exchange liet weten dat de Tether opnames gepauzeerd werden als gevolg van een USDT netwerkcongestie (een soort file op het netwerk van Tether). De medewerker zei in een telegram kanaal het volgende: “Het onderhoud is te wijten is aan netwerkcongestie.Verwachte datum en tijd kan niet worden opgegeven. We repareren het zo snel mogelijk. ‘ Eerder vandaag ontstonden er geruchten dat Binance wou stoppen met het verhandelen van Tether. Echter, de oprichter van Binance, Chanpenh Zhao, ontkent de geruchten. “Het is een gephotoshopte nep aankondiging” zegt hij. Later liet Zhao echter een ander geluid horen. In een interview met Coindesk liet hij het volgende weten: “Ik heb daar geen commentaar op, maar het bedrijf zal het publiek op de hoogte stellen van de nieuwe ontwikkelingen zodra het is afgerond.”

Tether (USDT) zag koers flink dalen

Eerder schreef Newsbit al dat de stablecoin Tether flink onderuit ging vandaag. De koers zakte naar $0,925 dollar, de laagste prijs in 18 maanden tijd. Het grootste probleem van deze koers daling is dat investeerders niet meer zeker weten of de aankondiging van Tether wel klopt. Het bedrijf schrijft namelijk op haar wedstrijd dat USDT altijd gelijk zal staan aan 1 USD. Doordat Tether dit blijkbaar niet helemaal waar kan maken verliezen veel cryptohandelaren het vertrouwen in de stablecoin. Door het dalen van de Tether koers stegen de koersen van belangrijke cryptocurrencies. Zo steeg de Bitcoin koers even naar $7000 dollar. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $6635 dollar. Dat betekent dat de BTC koers met zo’n 5 procent stijgt vandaag. Binance is het bedrijf met de meeste USDT tokens. De cryptocurrency exchange heeft meer dan 768 miljoen tokens in haar reserves. Op plek twee staat het bedrijf achter de stablecoin, Tether.to. Dit bedrijf heeft 486 miljoen tokens.