worldcoin
Altcoin, Worldcoin

Worldcoin 140% omhoog na mijlpaal van 1 miljoen gebruikers

De Worldcoin (WLD) koers is met 141 procent gestegen over de afgelopen week, nadat het project de mijlpaal van 1 miljoen gebruikers bereikte. In een tweet van 18 februari kondigde Worldcoin aan dat de applicatie van het bedrijf, genaamd World App, meer dan 1 miljoen gebruikers heeft.

Afgelopen november had het nog 100.000 dagelijkse actieve gebruikers. Zo is het dus heel snel gegroeid de afgelopen maanden.

Wat is Worldcoin precies?

Worldcoin lanceerde in juli 2023 als een project van OpenAI CEO Sam Altman en Alex Blania. OpenAI is natuurlijk het bedrijf achter het beroemde en succesvolle ChatGPT.

Het doel van Worldcoin is om een privacy-bestendige digitale identiteit mogelijk te maken. Mensen die een “account” aanmaken door een scan van hun iris te maken krijgen daar als beloning WLD voor terug.

Uiteindelijk wil Worldcoin een universeel basisinkomen realiseren, onder andere door iedereen een beetje WLD te geven in ruil voor hun irisscan.

Niet iedereen is echter te spreken over de manier waarop Worldcoin dat wil realiseren. Er zijn heel veel mensen die het juist gevaarlijk vinden om gevoelige biometrische data als irisscans af te geven voor het aanmaken van een account.

Is Worldcoin een serieus risico voor privacy?

De privacy-commissaris voor persoonlijke data van Hong Kong is een onderzoek begonnen naar de lokale operaties van Worldcoin. Daar spreekt men zelfs van een “serieuze risico’s voor de persoonlijke privacy.”

In Kenia was men ook niet zo te spreken over het project van Sam Altman en werd het zelfs compleet verboden. Ook in India is het maken van de irisscans inmiddels stopgezet.

Ondanks al die twijfels over het project is Worldcoin de afgelopen twee weken dus met 141 procent gestegen. Al hoeft dat natuurlijk niet veel te betekenen.

Er zijn binnen de cryptomarkt immers veel munten (memecoins) die helemaal geen waarde vertegenwoordigen of serieuze plannen hebben en alsnog gigantische koersstijgingen neer weten te zetten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Worldcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Terraform Labs stopt activiteiten na schikking van $4,47 miljard met SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken